net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Piaggio παρουσίασε μια νέα Vespa, τη Sprint.

H Sprint πήρε το όνομά της από τη Super Sprint 90 του 1966 και θα αντικαταστήσει τη Vespa S.

Επιπλέον, είναι βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στην Primavera, καθώς δανείζεται τον κινητήρα, το πλαίσιο και τις αναρτήσεις της.

Οι τροχοί της έχουν διάμετρο 12 ιντσών, γεγονός που την καθιστά τη μόνη Vespa μικρού κυβισμού με τόσο μεγάλους τροχούς.

Παρά τις μικρές διαστάσεις και τους τροχούς των 12 ιντσών, η Sprint θα φιλοξενήσει ένα full face κράνος κάτω από τη σέλα της.

Ο κινητήρας των 125 κ.εκ. και τριών βαλβίδων χαρίζει στη Sprint επιδόσεις, στρωτή λειτουργία και οικονομία καυσίμου.

Η αισθητική της συνδυάζει το σύγχρονο με το κλασικό και παραμένει sport, στα πρότυπα της παλιότερης Sprint.

Η Sprint θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις, με κινητήρες 50 κ.εκ. (2Τ και 4Τ) και 125 κ.εκ..

Θα είναι, επίσης, διαθέσιμη στα εξής χρώματα: λευκό, κόκκινο, μαύρο, κίτρινο και μπλε.

Όπως και σε κάθε Vespa, ο κατάλογος των προαιρετικών αξεσουάρ είναι μακρύς.

Νέα Vespa Sprint

H Piaggio παρουσίασε τη νέα Vespa Sprint, την εξέλιξη της S, η οποία έχει βασιστεί στη θρυλική ομώνυμη Vespa της δεκαετίας του 60, αλλά και στη σύγχρονη Primavera, με τον τριβάλβιδο κινητήρα των Ιταλών.

 

Οι Ιταλοί, λοιπόν, επανέφεραν ένα ακόμη θρυλικό όνομα στη γκάμα τους, με τη νέα Sprint. Η φιλοσοφία του νέου μοντέλου έχει βασιστεί σε αυτή της Super Sprint 90 του 1966, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση των μικροκαμωμένων και sport Vespa. Παράλληλα, είναι βασισμένη στην πρόσφατη Primavera, η οποία με τη σειρά της αξιοποίησε χαρακτηριστικά του παρελθόντος, αλλά και σύγχρονες τεχνολογίες που πρωτοείδαμε στην 946. Όλα τα παραπάνω στοιχεία είχαν ένα σκοπό: ένα νέο μοντέλο που θα αντικαταστήσει την S.

Και, σύμφωνα με την Piaggio, η αντικατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα ένα μικροκαμωμένο μοντέλο με περισσότερες sport δυνατότητες. Αυτές γίνονται εμφανείς ήδη από την αισθητική της Sprint. Ο τετράγωνος προβολέας από LED, ο σύγχρονης αισθητική πίνακας οργάνων, η sport σχεδιασμού σέλα, οι μίνιμαλ γραμμές στο κοστούμι και η αιχμηρή ουρά (βασισμένη στην πρώτη Vespa) δίνουν έναν τόνο σύγχρονο και sport, χωρίς, ωστόσο, να θυσιάζουν την παράδοση της Vespa.

Η νέα Vespa Sprint, λοιπόν, βρίσκεται με τον ένα… τροχό στο παρελθόν. Ωστόσο, ο άλλος πατά με σιγουριά στο παρόν. Το νέο μοντέλο έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στη νέα Primavera, η οποία ξεχώρισε, χάρη σε κάποιες σημαντικές βελτιώσεις. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο τριβάλβιδος κινητήρας της Piaggio, ο οποίος διαθέτει βελτιωμένη λειτουργία και προσφέρει αυξημένη οικονομία, το νέο πλαίσιο, το οποίο προσφέρει αυξημένη σταθερότητα (κατά 36%, σύμφωνα με την Piaggio, σε σχέση με την S), και η ενισχυμένη μπροστινή ανάρτηση, η οποία κατορθώνει να εξαλείψει μια από τις βασικότερες αδυναμίες μιας Vespa: την ενδοτικότητα υπό πίεση.

Φυσικά, δε μιλάμε για μια διαφορετική έκδοση της Primavera, αλλά για ένα νέο μοντέλο, το οποίο καταφέρνει να ξεχωρίσει, χάρη στα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το κυριότερο αυτών είναι οι τροχοί των 12 ιντσών – οι μεγαλύτεροι που έχουν τοποθετηθεί σε Vespa μικρού κυβισμού. Ευνοημένοι είναι, επίσης, και οι χώροι: κάτω από τη σέλα θα χωρέσει ένα full face κράνος, ενώ η ποδιά προσφέρει άφθονο χώρο, για τα πόδια του αναβάτη και τη μεταφορά πραγμάτων. Aλλωστε, η Sprint διαθέτει τις ίδιες διαστάσεις με μια S ή LX, αλλά αυτές έχουν αυξηθεί σε κάποιους τομείς, όπως αυτός της ποδιάς. Παράλληλα, βέβαι, οι αναβάτες θα εκτιμήσουν τις μικρές της διαστάσεις, οι οποίες προσφέρουν ευελιξία, μα και άλλα πλεονεκτήματα – όπως η σέλα ύψους 790 χλστ., η οποία επιτρέπει και σε αναβάτες χαμηλότερου ύψους να πατούν με ασφάλεια στην άσφαλτο. 

H νέα Vespa Sprint, τέλος, θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις (50 2Τ, 50 4Τ και 125 3V) και στα χρώματα λευκό, μαύρο, μπλε, κόκκινο και κίτρινο.
 
Τεχνικά χαρακτηριστικά Vespa Sprint 125 3V

Κινητήρας: 4T, 1Κ, A/Ψ, 3Β
Κυβισμός (κ.εκ.): 125
Διάμετρος x Διαδρομή (χλστ).: 58x58.6
Συμπίεση (:1): Δ.Α.
Ισχύς (ίπποι/σ.αλ.): Δ.Α.
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): Δ.Α.
Τροφοδοσία: Ηλ. Ψεκασμός 
Χωρητ. Ρεζερβουάρ / ρεζέρβας (λίτρα): 8
Βάρος (kg, κενό): Δ.Α.
  
Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα 
  
Τύπος: Ατσάλινο σωληνωτό
Αναρτήσεις Ε: Μονόμπρατσο υδραυλικό αμορτισέρ
Αναρτήσεις Π: Διπλό Αμορτισέρ
Φρένα Ε (χλστ.): Δ /200
Φρένα Π (χλστ.): T /140
 
Τροχοί-Ελαστικά 

Ελαστικό Ε: 110/70-12
Ελαστικό Π: 120/70-12
  
Διαστάσεις 

Μήκος (χλστ.): 1,860
Πλάτος (χλστ.): 735
Μεταξόνιο (χλστ.): 1,340
Ύψος σέλας (χλστ.): 790

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ