net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Giovanni Cuzari σε παλιότερες, ανέμελες ημέρες ποζάρει περιχαρής με τον πιο γνωστό αναβάτη που πέρασε ποτέ από ομάδα του, τον Colin Edwards. Δεξιά η κα Alyssia Edwards.

Ο Stefan Bradl περνά μια δύσκολη χρονιά από πλευράς αποτελεσμάτων με την Open μοτοσικλέτα της Forward Racing.

Η Open Yamaha του Loriz Baz, rookie στην κατηγορία.

Αμφίβολο το μέλλον της ομάδας, άγνωστο αν θα βρει χρήματα να τρέξει έστω και στον επόμενο αγώνα.

MotoGP: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Forward Racing

Κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος και δωροδοκία εφοριακού βρίσκεται ο Giovanni Cuzari, ιδιοκτήτης της ομάδας Forward Racing που αγωνίζεται σε MotoGP και Moto2. Αβέβαιο το μέλλον των ομάδων του.

 
Κατά την επιστροφή του από το Sachsenring, ο ιδιοκτήτης της Forward Racing συνελήφθη από τις ελβετικές αρχές κατηγορούμενος πως δωροδόκησε υψηλόβαθμο φορολογικό ελεγκτή για να του επιτρέπει να ξεπλένει χρήματα με τη μορφή χορηγιών μέσα από την αγωνιστική του δραστηριότητα. Ο Cuzari παραμένει σε κράτηση και αναμένεται να επισκεφτεί τον ανακριτή σήμερα ή αύριο, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συνεχίσει να κρατείται κατά τη διάρκεια της έρευνας των διωκτικών αρχών που αναμένεται να κρατήσει καιρό.

Μαζί με τον Cuzari έχει συλληφθεί και ο Libero Galli, διευθυντής των φορολογικών ελεγκτών στο ελβετικό καντόνι του Ticino. Ο Galli κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, παθητική δωροδοκία και παραβάσεις του φορολογικού κανονισμού της Ελβετίας. Συγκεκριμένα ο εφοριακός είναι ύποπτος για την παροχή παράνομων διευκολύνσεων στις εισροές χορηγικού χρήματος στην εταιρεία Media Action, μια ακόμη εταιρεία του Cuzari με έδρα στο Ticino που διαχειρίζεται τα έσοδα από χορηγίες της Forward Racing.

Αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο ανδρών. Μεταξύ αυτών προφανώς είναι και τα χρήματα που προορίζονται για τη λειτουργία της Forward Racing, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο αν η ομάδα θα δώσει το παρόν στον επόμενο αγώνα στην Indianapolis. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, δίχως τον Cuzari και τους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν υπάρχει τρόπος ούτε καν να βγουν τα αεροπορικά εισιτήρια για να μεταβεί η ομάδα στις ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Giovanni Cuzari απασχολεί με δυσάρεστο τρόπο τη δημοσιότητα. Πέρυσι ήρθε σε σύγκρουση με την FTR που προμήθευε με πλαίσια την ομάδα του επειδή δεν τους πλήρωνε και από τα μέσα της σεζόν η συνεργασία τους διεκόπη. Προβλήματα είχε και ο Aleix Espargaro που πέρυσι αγωνιζόταν με τη Forward Racing, με τον ατζέντη του να δηλώνει πως ο αναβάτης εξοφλήθηκε τα χρωστούμενα μόλις φέτος τον Μάιο, λίγο πριν τον αγώνα του Mugello. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ισχυρίζονται πως και οι τρέχοντες αναβάτες της ομάδας είναι πίσω στις πληρωμές τους και υπάρχουν φήμες για δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να τους εγγυηθούν τα οφειλόμενα, ενώ λέγεται πως η Yamaha απαίτησε την προεξόφληση των μοτοσικλετών που έδωσε στην ομάδα.

Η Forward Racing συμμετέχει στο MotoGP με τους Stefan Bradl και Loris Baz, καθώς και στη Moto2 με τους Simone Corsi και Lorenzo Baldassari. Είναι προφανές πως ενδεχόμενη απουσία της θα γίνει κάτι παραπάνω από αισθητή σε όλα τα επίπεδα.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ