net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

¨Κάνε λίγο στην άκρη, με καθυστερείς¨

Φοβερή άνοδο από τον Rossi που βγήκε νικητής από τη μάχη με τους Pedrosa και Dovizioso και κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Πάρα πολύ καλή επίδοση για τον Dovizioso που τερμάτισε πέμπτος πίσω από τον Pedrosa και δείχνει να τα έχει βρει με την Ducati του.

Οι συνήθεις ύποπτοι του βάθρου των τελευταίων γύρων.

Ο Marquez έφυγε από το Silverstone με πλεονέκτημα 89 πόντων στη γενική βαθμολογία. Pedrosa, Rossi, Lorenzo, Dovizioso ακολουθούν.

MotoGP: Η επιστροφή του Marquez

Ένας αγώνας χωρίς βάθρο θα φάνηκε αιωνιότητα στον Ισπανό. Επέστρεψε λοιπόν με την 11η νίκη του στο Silverstone, ακολουθούμενος από το τακτικό πλέον ντουέτο Jorge Lorenzo και Valentino Rossi.

 
Η εκκίνηση βρήκε τους Lorenzo και Marquez να μπαίνουν μαζί στην πρώτη στροφή και τον αναβάτη της Yamaha να καταφέρνει να ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο του αγώνα μπροστά από όλους. Ο Aleix Espargaro κατάφερε να χωθεί στην τρίτη θέση έχοντας πίσω του τους Dovizioso, Rossi και Pedrosa όμως δεν πρόλαβε να κάτσει και πολύ αφού ο Dovizioso και ο Rossi βρήκαν γρήγορα την γραμμή της προσπέρασης. Ο Pedrosa τα βρήκε λίγο δύσκολα, παραμένοντας έκτος για κάμποσους γύρους ακόμα πριν καταφέρει να μειώσει την διαφορά και να προσπεράσει τον Espargaro.

Στις μπροστινές θέσεις, ο αναβάτης από την Μαγιόρκα διατηρούσε το προβάδισμα, κρατώντας τον Marquez πίσω του ενώ μέχρι τα μέσα του αγώνα οι δυο τους είχαν ήδη απομακρυνθεί αρκετά από τους υπόλοιπους. Λίγο πιο πίσω, οι Ιταλοί έδιναν τη δική τους μάχη για μια θέση στο βάθρο με τον Pedrosa να έχει καταφέρνει να τους πλησιάσει. Ο Γιατρός βρήκε την ευκαιρία που ήθελε και μετά από συνεχείς αλληλοπροσπεράσεις κρατήθηκε στην τρίτη θέση. Σύντομα ακολούθησε και ο Pedrosa, προσπερνώντας τον αναβάτη της Ducati για την τέταρτη θέση. Ο Dovizioso μπορεί να μην κατάφερε να ανακτήσει κάποια μπροστινή θέση, όμως παρέμεινε να οδηγεί κοντά τους μέχρι το τέλος του αγώνα τερματίζοντας στην κορυφαία πεντάδα.

Ο Pedrosa πάλεψε για λίγο προσπερνώντας τον Rossi αλλά δίχως αποτέλεσμα αφού ο Ιταλός δεν σκόπευε να μείνει εκεί, οκτώ γύρους πριν το τέλος. Προσπέρασε έγκαιρα τον αναβάτη της Repsol Honda και κρατήθηκε τρίτος εξασφαλίζοντας μια ακόμη θέση στο βάθρο.

Επτά γύρους πριν το τέλος και έπειτα από στενή παρακολούθηση, ο Marquez έκανε την πρώτη απόπειρα για να προσπεράσει τον Lorenzo. Ο αναβάτης της Yamaha επιχείρησε να πάρει πίσω την θέση του, όμως ο Marquez είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του. Παρ’ όλα αυτά, ο Lorenzo, δεν απομακρύνθκε και πέντε γύρους πριν το τέλος εντόπισε μια λάθος κίνηση του Marquez που τον ανάγκασε να ανοίξει την γραμμή του, επιτρέποντάς του να τον προσπεράσει για άλλη μια φορά.

Για περίπου δύο γύρους δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στην κατάταξη. Τρεις γύρους πριν το τέλος όμως, ο Marquez δεν ήθελε να χάσει άλλο χρόνο (πόσο μάλλον άλλη μια πρώτη θέση) και πίεσε -όσο δεν πήγαινε- τον Lorenzo, αναγκάζοντάς τον να σηκώσει την μοτοσικλέτα του για λίγο, κάτι που του κόστισε και το πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Marquez απέκτησε αυτό που ήθελε και τραβήχτηκε αρκετά μακριά ώστε να μην υπάρξει άλλο παρατράγουδο μέχρι την καρό σημαία.

Με τους Pedrosa και Dovizioso να διατηρούν τις θέσεις τους και να τερματίζουν στην πρώτη πεντάδα, τους ακολούθησε ο Pol Espargaro που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα για να πάρει την έκτη θέση. Ο αδερφός του, Aleix, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από την ένατη θέση –πίσω από τους Bradl και Iannone- ενώ ο Redding της Honda Gresini έκλεισε την κορυφαία δεκάδα του βρετανικού γύρου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ