net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Replica ή η αυθεντική;

Moto Guzzi V8

Το πόσο των 255.000 ευρώ κατέθεσε ένας συλλέκτης, προκειμένου να αποκτήσει μια replica της μυθικής αγωνιστικής V8, με την οποία η Moto Guzzi συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας από το 1955 εώς το 1957.

 
Μπορεί να μην το γνωρίζει πολύς κόσμος αλλά αν υπάρχει μια εταιρεία που έχει πειραματιστεί περισσότερο από όλες με είδη και διατάξεις κινητήρων, αυτή είναι η Moto Guzzi! 

Ένας από τους πιο γνωστούς της πειραματισμούς, ήταν η αγωνιστική V8, με οκτακύλινδρο κινητήρα σε διάταξη V, τοποθετημένο όμως -σε αντίθεση με τις γνωστές της προτιμήσεις- κατά τον διαμήκη άξονα της μοτοσικλέτας. 

Μόλις δύο V8 είχαν κατασκευαστεί και αμφότερες φυλάσσονται στο μουσείο της Guzzi στο Mandello, καθιστώντας την απόκτηση τους από τους απανταχού συλλέκτες απαγορευτική. 

Ωστόσο λίγο μετά το millennium, ένας συνταξιοδοτημένος μηχανικός της Guzzi αποφάσισε να κατασκευάσει ένα πανομοιότυπο αντίγραφο της V8, δηλαδή μια replica. Φυσικά χρησιμοποιήθηκαν τα αρχικά σχέδια, ενώ η προσήλωση ήταν τέτοια, που η παραγωγή της replica αυτής έγινε όλη στο χέρι, όπως και στις δύο V8 που κατασκευάστηκαν μεταπολεμικά και χρησιμοποιήθηκαν ακριβώς τα ίδια υλικά. 

Το αποτέλεσμα ήταν μια πλήρως λειτουργική μοτοσικλέτα, με V8 κινητήρα χωρητικότητας 499 κ.εκ. που απέδιδε 80 ίππους στις 12.000 σ.α.λ., ισχύ ικανή για μια τελική της τάξεως των 280 χλμ./ώρα! Ότι ακριβώς δηλαδή έκαναν και οι δυο V8 του παρελθόντος. 

Η μοτοσικλέτα αυτή πλειστηριάστηκε στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Carol Nash Motorcycle Show , στις 13 Φεβρουαρίου, με έναν -προφανώς ζάπλουτο- πλειοδότη, να αποχωρίζεται το ποσό των 255.000 ευρώ για την απόκτηση της! 
Το πόσο αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ για αντίγραφο / replica μοτοσικλέτας, κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε ποια θα ήταν η τιμή εκκίνηση για μια εκ των δύο αυθεντικών V8.  

 

MOTO GUZZI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ