net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το πιο όμορφο Virago ever; Πορτοκαλί να βγάζει μάτι, μινιμαλιστικό, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει την Plan B για όλες τις επιλογές της.

Αναμνηστική φωτογραφία με ένα θρυλικό πορτοκαλί όχημα, την Dodge Charger των Dukes, γνωστή και ως General Lee.

Ανάποδο πιρούνι από Ducati 916, μονός δίσκος, τύπου μαργαρίτα εμπρός, προβολέας που της πάει γάντι, και καθρέπτης στο ακρόμπαρο.

Εδώ σε μισο-τελειωμένο στάδιο, με άλλη εξάτμιση, κλπ. Εντυπωσιακό look από το ταμπούρο.

Υπέρ-μινιμαλιστικό look, με το πανέμορφο ρεζερβουάρ του Benelli Mojave σε πρώτο πλάνο.

Και μια οδηγική φωτό, για να δέσει το πακέτο.

Μια Yamaha Virago με αέρα Benelli

Με ένα σαγηνευτικό πορτοκαλί χρώμα –από Porsche του 1973-, ένα Yamaha Virago μεταμορφώνεται σε cafe-racer με το δυσεύρετο ρεζερβουάρ ενός Benelli Mojave, από την εταιρεία βελτιώσεων Plan B Motorcycles.

 
Ο Christian Moretty, ιδιοκτήτης της Plan B Motorcycles, κρατούσε κρεμασμένο στον τοίχο του σαλονιού του ένα ρεζερβουάρ Benelli Mojave μέχρι που ένας πελάτης του έφερε ένα Yamaha XV 750 για ανακατασκευή. Τότε λοιπόν του ήρθε και η ιδέα για να φτιάξει "The Orange", το πορτοκάλι.

Με την βοήθεια του Greg Hageman, της εταιρείας Classified Moto, ο Moretti, διαμόρφωσε το πλαίσιο της μοτοσικλέτας, ώστε  το ρεζερβουάρ να εφαρμόσει και να «κάτσει» χαμηλότερα. Υστερα κατασκεύασε, από το μηδέν, μια νέα ουρά.

Τα μηχανικά περιφεριακά τα περισύλλεξε από διάφορα μοντέλα. Το ανάποδο πιρούνι των 43 χιλιοστών της Showa είναι από ένα Ducati 916, ενώ η πίσω ανάρτηση Showa ανήκε σε ένα Yamaha R1. Η πορτοκαλί καλλονή διαθέτει υπερενισχυμένο ψαλίδι, ενώ οι τροχοί απέκτησαν ακτίνες και η διάμετρός τους μειώθηκε στις 18 ιντσες εμπρός και 15 ίντσες πίσω.

Ένας δίσκος 320 χιλιοστών με δαγκάνα Brembo μπροστά, είναι υπεύθυνος για το σίγουρο φρενάρισμα, και το ταμπούρο πίσω διατηρεί την διαχρονικότητα του δημιουργήματος.

Στα λοιπά περιφερειακά προστέθηκαν τα κλιπόν και ένα μπροστινό φτερό από μια Triumph Thruxton, ενώ πιο μινιμαλιστικό δεν μπορούσε να γίνει το πάνελ οργάνων, μιας και αρκετά διακοπτάκια και λυχνίες φιλοξενούνται πάνω στην τιμονόπλακα! Όμορφο είναι και το τελικό HP Corse Hydroform στο οποίο καταλήγει η ελικοειδής εξάτμιση.

Ο Moretti δήλωσε πως το πλαίσιο της Yamaha Virago είναι το ιδανικότερο μέρος για να «φανεί» το ρεζερβουάρ της θρυλικής Benelli Mojave.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ