Όταν βγήκε από την γραμμή παραγωγής της Victory Motorcycles το 2002 αυτή η V92 είχε την ατυχία να χριστεί μουλάρι δοκιμών στις εγκαταστάσεις R&D της Polaris στις ΗΠΑ. Κάπως έτσι πέρασε τις επόμενες χιλιάδες ώρες της ζωής της υποβαλλόμενη σε ένα σωρό δοκιμασίες, όπως λ.χ. αμέτρητες ώρες σε μια πλατφόρμα που με συνεχείς δονήσεις δοκιμάζει την αντοχή αναρτήσεων. Στη συνέχεια πήρε προαγωγή σε μοντέλο εκπαίδευσης μηχανικών και ο κινητήρας της πρέπει να λύθηκε χιλιάδες φορές από μαθητευόμενους.
Το ταξίδι της έδειχνε να ολοκληρώνεται το 2011, μετά από χρήση που εκτιμάται πως ισοδυναμεί με περίπου 300.000 χιλιόμετρα μιας φυσιολογικά χρησιμοποιημένης μοτοσικλέτας, όταν μετακόμισε στο Ice Hotel στη Σουηδία. Θέλοντας να γιορτάσουν την αγορά 15 καινούργιων μοτοσικλετών από τη Victory, οι Σουηδοί πήραν μαζί και τη συγκεκριμένη ταλαίπωρη V92, την βύθισαν σε νερό και την άφησαν να παγώσει με σκοπό να την κάνουν έκθεμα στους τοίχους του ξενοδοχείου, όπερ και εγένετο.
Τέσσερα χρόνια αργότερα αποφασίστηκε πως είχε έρθει η ώρα για μια αλλαγή στη διακόσμηση κι έτσι η παγωμένη Victory βγήκε από τον πάγο και αφέθηκε να ξεπαγώσει. Η είδηση τράβηξε το ενδιαφέρον του συνεργείου Stonetown Custom Shop, οι οποίοι ανέλαβαν να ξαναφέρουν τη μοτοσικλέτα στη ζωή, παρέα με τον Niklas Frisk της Victory Motorcycles. Το πιο εντυπωσιακό λοιπόν έχει να κάνει με την επισκευή της V92: Χρειάστηκε μόλις μια ώρα δουλειάς και τα μόνα που απαίτησαν αλλαγή ήταν το λάδι, η βενζίνη και η μπαταρία. Όλα τα υπόλοιπα μέρη της μοτοσικλέτας λειτούργησαν κανονικότατα, ακόμη και τα μπουζί που ήταν τέσσερα χρόνια παγωμένα!
Δείτε τη διαδικασία της ανάνηψης στον πάγκο του συνεργείου από το σχετικό βίντεο.
Το άμεσο μέλλον της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας δε μας είναι γνωστό, αλλά μετά από τα όσα έχει περάσει επί 13 συναπτά έτη μάλλον της αξίζει πλέον ένας κανονικός ιδιοκτήτης και μερικά χιλιόμετρα σαν αυτά για τα οποία σχεδιάστηκε, στον ανοικτό δρόμο.
EICMA 2025 - Zontes 552 H 2026: Η πιο σπορ πρόταση της νέας δικύλινδρης πλατφόρμας 552
Ελαστικά Dunlop Sportsmart TT 120/70-17 HR & 160/60-17 HR
Oxford Cliqr βάσεις κινητού για όλες τις μοτοσυκλέτες & scooter
Pro Honda γνήσιο λιπαντικό 10W40 1L
EICMA 2025 - Lifan KPT400: Φουλ εξοπλισμένο Adventure με δικύλινδρο κινητήρα 44 ίππων
EICMA 2025 - LETBE NEON 125: Νέο ρετρό scooter με 9,5 ίππους και φρένα με CBS ή ABS
Morbidelli T502X: Με 47 ίππους, ρεζερβουάρ 18 λίτρων και αυτονομία πάνω από 400 χλμ
Καπάκι Βολάν Suzuki DR 250 S / DR 350 S / DR 350 R (Μανιβέλα με 1 Μάτι στο Pick-Up)
LS2 - FF811 VECTOR II SPLITTER full face κράνος
PIAGGIO Beverly 25th Anniversary: Κλείνει τα 25 της και το γιορτάζει με επετειακή έκδοση
mototriti.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.mototriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη – Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διευθυντής σύνταξης: Παναγιώτης Σιώπης
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.