Τα προβλήματα της Marzocchi είχαν αρχίσει από το 2011 όταν για πρώτη φορά η αμερικανική Tenneco είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να κλείσει την ιταλική εταιρεία. Τότε, με τη μεσολάβηση των ιταλικών εργατικών σωματείων και πρωτίστως του πανίσχυρου FIOM (το ιταλικό συνδικάτο εργατών μετάλλου) οι Αμερικανοί υπαναχώρησαν, απολύθηκαν 50 από τους 170 εργάτες που είχε στο δυναμικό της η Marzocchi, έγιναν κάποιες αναπροσαρμογές μισθών με ανάλογες μειώσεις κατά περίπου 35% στον χρόνο εργασίας και η δουλειά συνεχίστηκε κανονικά στη Zola Predosa της Bologna με την προοπτική να ξαναδούν το θέμα στα μέσα του 2015.
Τώρα το ιταλικό περιοδικό Motociclismo μεταδίδει αποκλειστικά πως η Tenneco επανήλθε στο θέμα στην ώρα της. Μόνο που, πλησιάζοντας στα μέσα του 2015, δεν επέστρεψε για συζητήσεις, αλλά για ανακοινώσεις του πιο δυσάρεστου είδους. Η αιτία για τη απόφασή τους ανάγεται "στην κρίση", η οποία έχει κάνει ασύμφορη τη διατήρηση της Marzocchi στους κόλπους της Tenneco. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιταλικού περιοδικού, ήδη οι Αμερικανοί έχουν ενημερώσει με επιστολή τους όλους τους συνεργαζόμενους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν αναρτήσεις της Marzocchi ως αρχική τοποθέτηση στις μοτοσικλέτες τους (οι οποίοι δεν είναι και λίγοι) πως από δω και στο εξής δε θα υπάρξει καμιά νέα παραγωγή και πως θα συνεχίσουν να προμηθεύουν μόνο από το στοκ που υπάρχει διαθέσιμο στο εργοστάσιο, όσο αυτό υπάρχει.
Οι νέες συζητήσεις της εργοδοσίας με τα συνδικάτα των εργατών απέβησαν άκαρπες και η Tenneco εμμένει στην απόφασή της να κλείσει την Marzocchi, ανακοινώνοντας μάλιστα πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο λήγει η μίσθωση των εγκαταστάσεων της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή οι 120 Ιταλοί εργαζόμενοί της αντιμετωπίζουν το φάσμα της οριστικής απόλυσης, με το FIOM να αναζητά τρόπους να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Παραμένουμε εν αναμονή εξελίξεων.
Kove 650RR 2026: Νέα τετρακύλινδρη 123 ίππων με επιδόσεις 0-100χλμ σε κάτω από 3 sec
Voge RR500S: Πρεμιέρα για την νέα τετρακύλινδρη sport 500άρα στην CIMA
300cc scooter με λιγότερα από 4.500 ευρώ
Aprilia SR GT Replica 2025: Νέα έκδοση με τα χρώματα του MotoGP
Ultraviolette X47 Crossover: Νέο Α2 ηλεκτρικό adventure με αυτονομία 323 km
Honda ADV350 2026: Νέα χρώματα και ανανεώσεις για το adventure scooter
Ducati Panigale V4 R 2025: Παρουσιάστηκε η πιο αγωνιστική Panigale όλων των εποχών
Ηλεκτροκίνηση ή υδρογόνο: Ποιο είναι το μέλλον στις μοτοσυκλέτες και τα scooter;
Test μποτάκι IXON Bull Vented: Καλοκαιρινό, αναπνέον & πανεύκολο στο βάλε-βγάλε
Πάνω από 2.600 παραβάσεις για μη χρήση κράνους την εβδομάδα 15-21 Σεπτεμβρίου
mototriti.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.mototriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διευθυντής σύνταξης: Παναγιώτης Σιώπης
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.