net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Dakar 2016 θα έχει μόνο Αργεντινή και Βολιβία στο πρόγραμμα, καθώς Χιλή και Περού βγήκαν εκτός λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

Και το Περού εκτός Dakar

Πώς γίνεται το El Nino να δημιουργεί προβλήματα στο Dakar; Μετά τη Χιλή πριν μερικούς μήνες, τώρα και το Περού βγαίνει εκτός του προγράμματος του σημαντικότερου αγώνα Ράλι.

 
Τα καιρικά φαινόμενα αφήνουν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο Ράλι Dakar. Τον Απρίλιο ήταν η Χιλή που αναγκάστηκε να ζητήσει να εξαιρεθεί από το δρομολόγιο του αγώνα καθώς μια σειρά από καταστροφικές πλημμύρες δημιούργησε αξεπέραστα προβλήματα στην κυβέρνηση της χώρας.
Τώρα έρχεται η σειρά του Περού να αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις. Φέτος είναι χρονιά El Nino (ένα παγκόσμιο μετεωρολογικό φαινόμενο που γεννιέται στην περιοχή του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού και επιδρά στο παγκόσμιο κλίμα) και οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πως θα είναι ένα από τα πιο βίαια που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Εν όψει αυτού, η κυβέρνηση του Περού έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα φέτος και δηλώνει πως δε γνωρίζει αν θα είναι σε θέση να παράσχει την υποστήριξη που θα χρειαστεί για το Ράλι. Πρώτη της προτεραιότητα είναι προφανώς η ασφάλεια του πληθυσμού της χώρας και όλος ο κρατικός μηχανισμός προετοιμάζεται γι αυτό.

Το αποτέλεσμα είναι πως η διοργάνωση του Dakar δε θα το ρισκάρει και υποχρεωτικά συμφωνεί με την έξοδο του Περού από το πρόγραμμα του αγώνα. Έτσι το Ράλι Dakar του 2016 θα τρέξει μόνο στην Αργεντινή και τη Βολιβία. Οι διοργανωτές ενημερώνουν πως το ακριβές δρομολόγιο του αγώνα θα ανακοινωθεί στα μέσα του Σεπτέμβρη.

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ