net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Όπως συμβαίνει και με το Super Duke, προσπάθησε να το κρατήσεις κάτω.

Πέρυσι τον Νοέμβριο είδαμε για πρώτη φορά το "μουλάρι δοκιμών" της ΚΤΜ.

Εν αρχή ην το 1290 Super Duke, ακολούθησε το Super Adventure και τώρα περιμένουμε το SMT (ή GT).

Όπως και να λέγεται η νέα μοτοσικλέτα, προορίζεται να διαδεχθεί το 990 SMT που ήδη βρίσκεται εκτός παραγωγής.

KTM 1290 SΜT: Νέα φωτογραφία

Η ύπαρξή του είναι γνωστή εδώ και καιρό, μα τώρα η αγγλική ιστοσελίδα Visordown κυκλοφόρησε μια νέα φωτογραφία με τη μοτοσικλέτα σε Ισπανικό έδαφος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέλιξής της.

 
Ήδη από πέρυσι μαθαίναμε πως η ΚΤΜ ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον διάδοχο του 990 SMT και αυτός θα βασίζεται στο 1290 Super Duke. Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες διέρρευσαν το περασμένο φθινόπωρο και έδειχναν μια μοτοσικλέτα με ελάχιστες διαφορές από το Super Duke, κυρίως εστιασμένες στη διεύρυνση των τουριστικών του ικανοτήτων - βλέπε άνεση και φόρτωμα.

Η νέα φωτογραφία που συναντήσαμε στον Αγγλικό ιστότοπο Visordown μας δείχνει εμφανώς την ίδια μοτοσικλέτα, η οποία όμως τώρα φαίνεται να έχει προχωρήσει λίγο παραπέρα σε εξέλιξη. Οι αλλαγές που φημολογούνται να έχουν περάσει στη βάση του Super Duke αφορούν ένα μεγαλύτερο και πιο ενισχυμένο υποπλαίσιο, ψηλότερο τιμόνι και φυσικά μια αεροδυναμική προστασία μπροστά που θα είναι είτε μια ζελατίνα (ως εικονίζεται) ή ένα πιο ολοκληρωμένο μικρό φέρινγκ όπως στο 990 SMT. Σύμφωνα με τους Αγγλους συναδέλφους, η ΚΤΜ πιθανώς θα ονομάσει τη νέα μοτοσικλέτα 1290 Super Duke GT. Όσον αφορά στον κινητήρα, με το θηρίο των 180 ίππων διαθέσιμο όλα μπορούμε να τα περιμένουμε.

Ένα ακόμη στοιχείο αφορά στις αναρτήσεις, με μια υπόθεση που θέλει λίγη παραπάνω διαδρομή στις αναρτήσεις, αλλά αυτό είναι δύσκολο να το διαπιστώσουμε από τις φωτογραφίες. Η παλαιότερη εικόνα δείχνει τη μοτοσικλέτα ενώ στρίβει, ενώ η καινούργια πετυχαίνει τον αναβάτη εξέλιξης σε σούζα, οπότε είναι λογικό οπτικώς η ανάρτηση να φαίνεται πιο ψηλή, καθώς τη στιγμή της φωτογραφίας δε συμπιέζεται από το βάρος αναβάτη και μοτοσικλέτας.

Η ουσία φυσικά είναι πως η μοτοσικλέτα αναμένεται να είναι παρούσα το ερχόμενο φθινόπωρο στα διεθνή σαλόνια για να κοσμήσει τη γκάμα της ΚΤΜ για το 2016. Εμείς μπορούμε απλώς να ελπίζουμε.

Πηγή: Visordown

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ