Honda: Πάνω από 30 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030

Honda: Πάνω από 30 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030

Στόχος οι 4 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως.
Μείωση του κόστους των ηλεκτρικών κατά 50%.
Επένδυση άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2030.
Online πωλήσεις και «κέντρα γνωριμίας» με τις ηλεκτρικές της μοτοσυκλέτες.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Στόχος οι 4 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως

Η Honda ήδη μέσα στο 2023 ξεκίνησε τις πωλήσεις τριών νέων ηλεκτρικών μοντέλων, του Honda Cub e στην Κίνα και του EM1e, ενός ηλεκτρικού σκούτερ στην Ιαπωνία και την Ευρώπη. Το 2024 ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο έρχεται στην Παγκόσμια αγορά, με βάση το SC e Concept που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος στο Japan Mobility Show. Τα πράγματα όμως θα «σοβαρέψουν» από το 2025 και μετά, όπου η Honda θα μπει με ηλεκτρικά μοντέλα σε πολλές κατηγορίες, με Super Sport, γυμνά, Off road και ATV να εξηλεκτρίζονται μέχρι το 2030. Ο τελικός στόχος είναι να παρουσιαστούν πάνω από 30 ηλεκτρικά μοντέλα, με τη Honda να παρουσιάζει επίσης και έναν επιβλητικό στόχο πωλήσεων. Συγκεκριμένα, ο Ιάπωνας κολοσσός θέλει να αυξήσει τις ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με το διάσημο φτερό πάνω τους στις 4 εκατομμύρια μονάδες ετησίως, ένα πολύ μεγάλο νούμερο, που όμως δεν είναι έξω από τις δυνατότητες της Honda.

 

Μείωση του κόστους των ηλεκτρικών κατά 50%

Πέρα όμως από τον στόχο των πωλήσεων, η Honda στοχεύει επίσης σε ένα άλλο, πολύ σημαντικό βήμα. Την μείωση του κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων, έναν παράγοντα που αυτή τη στιγμή αντικειμενικά κρατάει πολύ κόσμο έξω από τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, η Honda δηλώνει ότι θα καταφέρει να «ρίξει» το κόστος αυτό κατά 50%! Για να το καταφέρει αυτό , η Honda θέλει να καταφύγει στα plug-in μοντέλα, να βελτιώσει τις μπαταρίες και  να αυξήσει την αποδοτικότητα της παραγωγής μέσω διαφόρων μέτρων, όπως η παραγωγή σε εργοστάσια που είναι αφιερωμένα στην κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων. Οι πρώτες τέτοιες μονάδες αναμένεται να λειτουργήσουν το 2027 και ο στόχος είναι να έχουν δυνατότητα παραγωγής  1 εκατομμυρίου μοντέλων το χρόνο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επένδυση άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2030

Φυσικά για να επιτευχθούν αυτοί οι μεγαλεπήβολοι στόχοι, χρειάζεται να διατεθεί ένας πακτωλός χρημάτων για τις υποδομές και την έρευνα και ανάπτυξη. Η Honda το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και έχει ήδη αρχίσει από το 2021 να δουλεύει πάνω σε αυτό, με ένα πενταετές πλάνο (2021-2025) σύμφωνα με το οποίο θα επενδυθούν πάνω από 620 εκατομμύρια ευρώ, ένα νούμερο που θα μεγαλώσει την επόμενη πενταετία (2026-2030) κατά σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια ακόμα, φτάνοντας το ύψος της επένδυσης της Honda σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια δεκαετία!
 

Online πωλήσεις και «κέντρα γνωριμίας» με τις ηλεκτρικές της μοτοσυκλέτες

Κομμάτι αυτών των χρημάτων θα διατεθεί και στην ανάπτυξη νέων τρόπων προσέγγισης των αγοραστών. Η Honda διαθέτει ήδη ένα παγκόσμιο δίκτυο με πάνω από 30.000 σημεία πώλησης, όμως για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες θα προστεθεί ένα ακόμα πολύ σημαντικό σημείο πώλησης. Το ίδιο το διαδίκτυο, όπου ένας αναβάτης θα μπορεί να παραγγείλει την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θέλει χωρίς να χρειάζεται να πάει σε κάποιον αντιπρόσωπο.
Πέρα από το ίντερνετ όμως,  η Honda ετοιμάζει σε μεγάλες πόλεις του κόσμου «κέντρα γνωριμίας» αφιερωμένα στην ηλεκτροκίνηση, όπου ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να γνωριστεί με τον νέο ηλεκτρικό κόσμο της Honda και να δει από κοντά τα μοντέλα.