net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Φανταστείτε το 1982 μια μοτοσυκλέτα με αυτή την εμφάνιση, ψεκαστή και τουρμπάτη.

Honda CX500 Turbo

Μιας και η σημερινή επικαιρότητα είχε Honda με συστήματα υπερσυμπίεσης, θυμηθήκαμε το θρυλικό CX500 Turbo, μια μοτοσικλέτα που το 1982 έμοιαζε με διαστημόπλοιο. Μέσα κι έξω.

 
Εν έτει 1982 δεν υπήρχαν και πολλές μοτοσυκλέτες με τούρμπο, ψεκασμό και πιρούνια Anti-Dive. Το CX500 Turbo της Honda εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μορφή προπαραγωγής το 1980 και μέχρι να βγει δύο χρόνια αργότερα ήταν ομολογουμένως κάτι ανάμεσα σε πολυαναμενόμενο και θρύλο.
Η πραγματικότητα έλεγε πως αυτή η τεχνολογική επίδειξη δύναμης της Honda στέφθηκε από επιτυχία, όχι απαραιτήτως μόνο στην εμπορική της πλευρά, αλλά και γιατί η εξαιρετικά προηγμένη του τεχνολογία για την εποχή της δούλευε σωστά, δεν χαλούσε και απέδιδε αρκετά κοντά στα αναμενόμενα.

Ο εγκάρσιος δικύλινδρος κινητήρας που θύμιζε Moto Guzzi απέδιδε 82 ίππους στις 8,000 σ.α.λ. για ένα βάρος 260 κιλών και τελική ταχύτητα άνω των 190 χ.α.ώ. Αυτή ήταν η sport touring μοτοσυκλέτα της Honda που έγινε θρύλος και το όνομά της μνημονεύεται ακόμη και σήμερα, κυρίως χάρη στο turbo της.

Απολαύστε ένα σύντομο τηλεοπτικό διαφημιστικό της εποχής.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ