net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το τελευταίο μοντέλο Honda CBR600RR

600άρια supersport τέλος

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, η Honda καταργεί το CBR600RR της στο τέλος του έτους, καθώς είναι αδύνατον να εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές Euro 4, ενώ η ζήτησή του έχει πέσει κατά πολύ.

 
To Honda CBR 600RR, παρά το γεγονός ότι είχε σταματήσει να εισάγεται, τα τελευταία χρόνια, στην ελληνική αγορά, συνέχιζε τις πωλήσεις του στις ευρωπαϊκές αγορές, Φαίνεται όμως ότι έρχεται μια απόφαση-σταθμός, από την Honda: Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, το μοντέλο θα σταματήσει να διατίθεται στην Ευρώπη, από το τέλος του έτους. 

Η βασική αιτία που θα συμβεί αυτό έχει να κάνει με τις νέες προδιαγραφές ρύπων και θορύβου Euro 4, στις οποίες η μοτοσυκλέτα αδυνατεί να προσαρμοστεί. Επιπλέον, το μοντέλο αλλά και ολόκληρη η κατηγορία των supersport 600cc έχει υποστεί μια δραματική μείωση πωλήσεων, τατελευταία έτη. Οι πληροφορίες λένε ότι το υπάρχον μοντέλο θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο, χωρίς αλλαγές, για όσες αγορές παραμένουν ανεπηρέαστες από τις νέες προδιαγραφές Euro. 

Ωστόσο, περαιτέρω εξέταση των πληροφοριών από την Ιαπωνία μας δείχνουν ότι ίσως ολόκληρη η κατηγορία των supersport 600 κυβικών να αντιμετωπίζει κινδύνους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κόστος ανάπτυξης και παραγωγής μιας μοτοσυκλέτας supersport στα 600 κυβικά εκατοστά είναι το ίδιο με αυτό μιας 1000 κ.εκ., ωστόσο η κοστολόγησή τους σαφώς δεν μπορεί να είναι ίδια. Επιπλέον, οι μοτοσυκλέτες αυτές, επηρεασμένες από τους αγώνες και τις απαιτήσεις των supersport κατηγοριών ανά τον κόσμο, έγιναν όλο και πιο «ακραίες» σε στήσιμο, απομακρύνοντας πολλούς υποψήφιους αγοραστές που δεν επιθυμούσαν μια μοτοσυκλέτα προσανατολισμένη αποκλειστικά στην πίστα… 

Ανησυχίες εκφράζουν μάλιστα, και οι άλλοι 3 μεγάλοι Ιάπωνες κατασκευαστές, με την Yamaha μάλιστα να παραδέχεται ότι το YZF-R6 είναι εκτός προδιαγραφών Euro 4. 

Λέτε να πλησιάζουμε στο τέλος μιας εποχής; 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ