net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Mahindra, αλλά και γενικότερα η Ινδική αγορά μηχανοκίνητων οχημάτων, επεκτείνεται και δείχνει τα δόντια της!

H Mahindra επεκτείνεται

Η ινδική εταιρεία-κολοσσός στον χώρο της αυτοκίνησης, Mahindra, σκέφτεται να προβεί σε εξαγορά των ιστορικών βρετανικών Norton και BSA, σκοπεύοντας να αυξήσει την ισχύ της στην τοπική αγορά αλλά και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

 
Η Mahindra, η ινδική εταιρεία κατασκευής οχημάτων που παράγει από αυτοκίνητα μέχρι αγροτικά οχήματα και… αεροσκάφη, φαίνεται να επιθυμεί να αγοράσει δυο ιστορικές βρετανικές εταιρείες, τις Norton και BSA, επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο την επιρροή της στην Ευρώπη και τη Δύση, αλλά και με σκοπό να ανταγωνιστεί την Royal Enfield στην τοπική αγορά. 

H Mahindra ήδη κατέχει το 51% της Peugeot Scooters, και με την κίνησή της αυτή σκοπεύει, εκτός των άμεσων εμπορικών οφελών της, να δηλώσει βροντερά την παρουσία της και σε άλλες χώρες της δύσης, στις οποίες τα ονόματα Norton και BSA είναι ακόμα γνωστά και συνδεδεμένα με το γόητρο και την ιστορική σημασία τους. Με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει ήδη από την Peugeot και εάν η εξαγορά πραγματοποιηθεί, η εταιρεία σκοπεύει να φτιάξει νέα μοντέλα που θα υπάγονται στις μοντέρνες τεχνολογικές απαιτήσεις! 

Φαίνεται λοιπόν ότι η Ινδική βιομηχανία μοτοσυκλέτας δεν περιορίζεται –σαφώς- μόνο στην κατασκευή μοτοσυκλετών για λογαριασμό άλλων εταιρειών, όπως για παράδειγμα τις KTM και την BMW G310R, αλλά πολύ πιθανόν σύντομα να εξελιχθεί σε παγκόσμιο κολοσσό με τεράστια εμπορική δύναμη αλλά και τεχνογνωσία! Χώρια το γεγονός ότι μπορεί κανείς να αστειευτεί ότι οι Ινδοί… παίρνουν το αίμα τους πίσω, από την αποικιοκρατία, αγοράζνοτας τις δύο Αγγλικές φίρμες! 

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες λοιπόν, σχετικά με το γεγονός! 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ