Η CBR 600RR επιστρέφει στην Ευρώπη!

Η CBR 600RR επιστρέφει στην Ευρώπη!

Με κινητήρα που θα πληροί τις προδιαγραφές Euro 5, η Honda θα παρουσιάσει την νέα CBR 600RR κατά τη διάρκεια του 8 Hours of Suzuka (4-6 Αυγούστου). Μετά από χρόνια απουσίας, η θρυλική CBR 600RR επιστρέφει στην Ευρώπη!

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!


Πριν λίγες μέρες η Honda κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου ανακοίνωνε τον ερχομό της νέας CBR 600RR του 2024, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του αγώνα 8 Hours of Suzuka (4-6 Αυγούστου).



Ήταν το 2017, με την έλευση των περιορισμών Euro 4, όταν μοτοσυκλέτες όπως η Honda CBR600, η Yamaha YZF-R6 ή η Suzuki GSX-R600 μείνανε εκτός παιχνιδιού. Το 2020 η CBR επέστρεψε, αλλά μόνο στην Ιαπωνία καθώς δεν μπορούσε να περάσει Euro 5, το οποίο ήταν ήδη σε ισχύ στην Ευρώπη.

Τώρα ερχόμαστε όμως στο 2024 και ενώ δεν ξέρουμε κάτι επίσημα (μέχρι την παρουσίαση), οι πληροφορίες που έρχονται από την Ιαπωνία αναφέρουν ότι η νέα CBR 600RR θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ίδια με την προηγούμενη, η οποία είχε ήδη μια μονάδα που χειριζόταν το ABS και το Traction Control, καθώς και ride-by-wire. Νέο στοιχείο θα είναι το Quickshifter.



Αισθητικά θα παραμείνει ίδια, αν και για εμάς τους Ευρωπαίους θα είναι μια νέα εμφάνιση, με χαρακτηριστικά πολύ παρόμοια με την μεγάλη της αδερφή των 1000cc. Χρωματικά θα διατηρηθεί το κόκκινο που χρησιμοποιεί η τωρινή ιαπωνική έκδοση με μπλε, λευκές και μαύρες λεπτομέρειες, ενώ θα προστεθεί και ένας μαύρος ματ χρωματισμός.



Από άποψη κινητήρα, η CBR 600RR θα έχει έναν τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 599cc, ο οποίος αναμένεται να παράγει περίπου 120 ίππους, ανάλογα με το τι θα «κοπεί» κατά τη διαδικασία πιστοποίησης Euro 5.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>