net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Επιστροφή Dakar στο Περού

Η τεσσαρακοστή διοργάνωση-επέτειος του διάσημου ράλι Dakar, η δέκατη σε αμερικάνικο έδαφος και συγκεκριμένα στην Νότια Αμερική, θα λάβει χώρα μεταξύ 6 και 20 Ιανουαρίου του 2018 σε σύνολο 14 ειδικών διαδρομών

 
Πέντε χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα, οι διοργανωτές επιστρέφουν στον Ειρηνικό ωκεανό και πιο συγκεκριμένα στη πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, από την οποία θα εκκινήσει ο αγώνας. Οι διαγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν με κύριο τελικό στόχο την πόλη της Cordoba στην Αργεντινή, και με ενδιάμεσο σταθμό την Βολιβία και την πρωτεύσασα Λα Παζ.

O διευθυντής του ράλι κύριος Etienne Lavigne σε συνέντευξη του δήλωσε, πως θεωρεί οτι η επιλογή του Περού έγινε για ποικίλους λόγους, όπως η απαιτητική και σκληροτράχηλη ιδιομορφία του εδάφους και του τοπίου, καθώς επίσης και για την αποδοχή που λαμβάνουν από τον κόσμο που έχει αγκαλιάσει τον θεσμό.

Η επιστροφή του ράλι στο Περού υπόσχεται μεγάλο θέαμα για τους θεατές που θα απολαύσουν από κοντά το απαιτητικό αυτό ράλι. Όσον αφορά του διαγωνιζόμενους, αυτοί θα έχουν την δυνατότητα μέσω των ειδικών να ανακαλύψουν ξανά την έρημο Ica, όπως είχε συμβεί το 2012 και 2013 αντίστοιχα.

Σαφέστατα, κίνητρο αποτελεί για τους διαγωνιζόμενους και η είσοδος στην διάσημη λίμνη Titicaca, την μεγαλύτερη στην νότια Αμερική, στην οποία θα διοργανωθούν αρκετές ειδικές διαδρομές. Μετά από τις πόλεις-πρωτεύουσες Λίμα και Λα Παζ, (η δεύτερη βρίσκεται σε υψόμετρο 4.000 μέτρων), οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν νότια μέσω των βολιβιανών οροπεδίων στην Αργεντινή, σε ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια του αγώνα, περνώντας την γραμμή τερματισμού στην πόλη της Cordoba.  

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ