net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αφήστε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο ανάμεσα σε εσάς και τον πεζό που περπατάει στην άκρη του δρόμου, πριν τον προσπεράσετε.

Σταθμευμένα φορτηγά και λεωφορεία μπορεί να κρύβουν πεζούς έτοιμους να πεταχτούν στο δρόμο. Προσπεράστε τα με προσοχή.

Εμείς και οι πεζοί

Η καθημερινή οδήγηση στην πόλη σημαίνει ότι δεν είστε αναγκασμένοι να κινείστε με ασφάλεια ανάμεσα σε άλλα οχήματα, αλλά και ανάμεσα σε δεκάδες – προσεκτικούς ή μη – πεζούς.

 

Πόσες φορές έχει τύχει να διασταυρωθούν οι δρόμοι σας με έναν απρόσεκτο πεζό, ο οποίος απλά θυμήθηκε να περάσει απέναντι την ώρα που πλησιάζετε κοντά του ή βρισκόταν κρυμμένος πίσω από κάποιο εμπόδιο και εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή; Οι πεζοί βρίσκονται παντού και, ενώ η λογική λέει ότι θα έπρεπε να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα για την ίδια τους την ασφάλεια, η κατάσταση δεν είναι πάντα έτσι.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και για λογαριασμό δικό τους και να ακολουθείτε κάποιες απλές συμβουλές.

· Έχετε πάντα το νου σας και ελαττώστε ταχύτητα κάθε φορά που βλέπετε έναν πεζό να «ψάχνεται», προκειμένου να βγει στο δρόμο και να περάσει απέναντι. Ένας πεζός μπορεί να πεταχτεί μπροστά σας πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι ένα αυτοκίνητο ή μια άλλη μοτοσικλέτα.

· Προσοχή στα εμπόδια που τους κρύβουν! Αυτά είναι συνήθως ένα σταθμευμένο φορτηγό ή ένα λεωφορείο. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, όταν ένα λεωφορείο σταματά στη στάση, είναι σχεδόν σίγουρο πως ένας πεζός θα επιχειρήσει να περάσει απέναντι από την μπροστινή πλευρά. Κάθε φορά, λοιπόν, που επιχειρείτε να προσπεράσετε ένα σταματημένο λεωφορείο, ελαττώστε σημαντικά ταχύτητα και έχετε το νου σας.

· Η πιο συνηθισμένη αντίδραση ενός πεζού που πετάγεται μπροστά σας είναι να παγώσει και να μείνει ακίνητος στο δρόμο. Μην επιχειρήσετε να μαντέψετε προς τα πού θα πάει, ώστε να περάσετε εσείς από την άλλη. Φρενάρετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε!

· Στην ανάγκη, αν δηλαδή δεν έχετε αρκετό χώρο για να ακινητοποιήσετε τη μοτοσικλέτα σας, επιχειρήστε να περάσετε από πίσω του. Η λογική λέει πως αν αποφασίσει να κουνηθεί, θα το κάνει προς τα εμπρός. Ακόμη κι αν αποφασίσει να πάει προς τα πίσω, θα το κάνει πιο αργά και εσείς θα κερδίσετε πολύτιμα δευτερόλεπτα.

· Ένας πεζός που περπατάει στην άκρη του δρόμου είναι το ίδιο αναπάντεχος στις αντιδράσεις του με ένα ποδήλατο. Προσπερνώντας τον, θα πρέπει να είστε όσο το δυνατόν μακριά του – ακόμη κι αν πηγαίνετε σιγά. Διαφορετικά, δε θα έχετε τον απαραίτητο χρόνο αντίδρασης, αν αποφασίσει τελευταία στιγμή να περάσει απέναντι ή απλά τρομάξει και κουνηθεί απότομα.

· Ένα φαινόμενο που έχει γίνει πολύ έντονο τελευταία, είναι οι πεζοί που συχνάζουν στα φανάρια. Καθαριστές παρμπρίζ, μικροπωλητές και άλλοι έχουν την ικανότητα να κινούνται αστραπιαία ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα, προκειμένου να βρουν υποψήφιους πελάτες. Έχετε πάντα το νου σας, όταν κινείστε ανάμεσα σε αυτοκίνητα στο φανάρι.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ