Στο Automotive Hall of Fame ο συνιδρυτής της Honda, Takeo Fujisawa

Στο Automotive Hall of Fame ο συνιδρυτής της Honda, Takeo Fujisawa

Το δεξί χέρι του Soichiro Honda ήταν υπεύθυνος για πολλά οικονομικά θέματα στη Honda και πολλές δικές του ιδέες και προτάσεις ήταν αυτές που έφεραν τη Honda στο σημείο που είναι σήμερα

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!


Ο Soichiro Honda ήταν (και παραμένει) δικαίως γνωστός ως ο εγκέφαλος πίσω από τη Honda – αλλά είναι εξίσου σημαντικό να σημειώσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έφτιαξε ολομόναχος αυτό το γίγαντα. Πριν η Honda μεγαλώσει και γιγαντωθεί με ομάδες τεχνικών και μηχανικών, υπήρχε ο Takeo Fujisawa. Oι 2 τους συναντήθηκαν το 1949, ένα μόλις χρόνο μετά την επίσημη ίδρυση της Honda Motor Company.

Ενώ ο Honda είχε πάρει στην πλάτη του το μηχανολογικό κομμάτι, ο Fujisawa ασχολούταν με τα οικονομικά. Μάρκετινγκ, πωλήσεις και πράγματα τα οποία μπορεί να ακούγονται λιγότερο ενδιαφέροντα, αλλά ήταν ζωτικής σημασίας για να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει η εταιρεία.
Τα πρώτα εκείνα χρόνια σφράγισαν τη συνεργασία των Honda και Fujisawa και ήταν οι συνδυασμένες τους δυνάμεις που έκαναν το Super Cub το πιο επιτυχημένο εμπορικά μηχανοκίνητο δίκυκλο όλων των εποχών.



Ο Fujisawa ήταν επίσης υπεύθυνος για το άνοιγμα της Honda στην αγορά των Η.Π.Α., μια κίνηση που επέφερε έναν πακτωλό χρημάτων στο Ιαπωνικό εργοστάσιο, ενώ ήταν και δική του ιδέα να το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης να χωριστεί από την υπόλοιπη εταιρεία και να αποτελεί διαφορετική οντότητα.

Το 1973, τόσο ο Fujisawa όσο και ο Honda αποσύρθηκαν και ενώ ο Soichiro Honda εισήχθη στο Automotive Hall of Fame το 1989, ο Takeo Fujisawa έπρεπε να «περιμένει» μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο για να έχει την ίδια τιμή.

Ο Seiji Kuraishi, πρόεδρος της Honda Motor Company Ltd. βρέθηκε στην τελετή για να αποδεχτεί το βραβείο, για λογαριασμό της οικογένειας του Fujisawa, αναγωνρίζοντας ότι η Honda Motors δεν θα ήταν η ίδια σήμερα χωρίς αυτή την ιδιαίτερη συνεργασία μεταξύ του Honda και του Fujisawa.