net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ένα πρακτικό, ευκολοδήγητο και πρωτίστως οικονομικό scooter είναι το νέο Medley.

Θυμίζει αρκετά τα Liberty και Beverly, δανειζόμενο στυλιστικά στοιχεια και από τα δύο.

Κλασσικό πλέον για την Piaggio το ασημί φιλέτο στη μάσκα. Όμορφα και τα φώτα.

Για scooter με μεγάλης διαμέτρου τροχούς, το Medley προφέρει πολύ αποθηκευτικό χώρο.

Κομψή και πρακτική η σχάρα, αυξάνει τις μεταφορικές δυνατότητες του Medley.

Το ρεζερβουάρ βενζίνης βρίσκεται χαμηλά και αυτό είναι καλό για το κέντρο βάρους του scooter.

EICMA 2015: Piaggio Medley 125/150

Πρακτικότητα, οικονομία και ασφάλεια. Αυτό είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίστηκε η Piaggio για την δημιουργία του νέο Medley στις εκδόσεις των 125 και 150 κ.εκ., προσθέτοντας φυσικά και Ιταλική φινέτσα.

 
Ως βάση για το Medley, χρησιμοποιήθηκε ένας νέας σχεδίασης κινητήρας με την ονομασία iGET,  ο οποίος θα παράγεται στα 124,5 και 154,7κ.εκ. διαμορφώνοντας και τις αντίστοιχες εκδόσεις του scooter. 

Το νέο αυτό μηχανικό σύνολο της Piaggio, έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την αξιοπιστία, την ομαλή λειτουργία και την οικονομία καυσίμου, κάτι στο οποίο συνεπικουρεί και το σύστημα start & stop το οποίο για πρώτη φορά τοποθετείται σε δίκυκλο της Piaggio. 

Η απόδοση για το Medley 125 είναι 12 ίπποι στις 8.250 σ.α.λ. και  1,17 kgm στις 6.500 σ.α.λ.,  ενώ για το Medley 150, 14,7 ίπποι στις 7.750 σ.α.λ. και  1,4 kgm ροπής στις 6.500 σ.α.λ.  Πέραν αυτής της διαφοροποίησης τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι τα ίδια και στις δύο εκδόσεις.
 
Εντυπωσιακός για την κατηγορία του Medley είναι ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα με συνολικό όγκο 36,2 λίτρων, ο οποίος- σύμφωνα με την Piaggio- είναι αρκετός για να χωρέσει ένα σπαστό full face και ένα Jet κράνος.  

Το δε άνοιγμα της σέλας που επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτόν, γίνεται είτε ηλεκτρικά από μπουτόν στα χειριστήρια, είτε μηχανικά από λεβιέ. Φυσικά δεν λείπουν πρόσθετες ευκολίες που συνηγορούν στην πρακτικότητα, όπως ντουλαπάκι και γάντζος στην ποδιά. 

Το Medley 125/150 έχει μεγάλους, διαστάσεων 16 και 14 ιντσών τροχούς μπροστά και πίσω, γεγονός που συντείνει στη σταθερότητα και στην απόσβεση των ανωμαλιών του δρόμους, βελτιώνοντας τόσο την οδική συμπεριφορά όσο και την άνεση. 

Για την πέδηση φροντίζουν ένας δίσκος διαμέτρου 260 χλστ. συνεργαζόμενος με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και ένας δίσκος 240 χλστ. με διπίστονη επίσης δαγκάνα πίσω, το δε ABS, είναι  standard στον εξοπλισμό του Medley. 
To νέο scooter της Piaggio, θα κυκλοφορήσει σε ασημί χρώμα συνδυαζόμενο με καφέ σέλα- ποδιά και σε μπλε χρώμα με μαύρη σέλα και ποδιά.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η πληθώρα των αξεσουάρ που θα διατίθενται για το Medley, από ανεμοθώρακα και top case, μέχρι multimedia πλατφόρμα με σύνδεση σε smartphone και ηχοσύστημα. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4Τ, 1K, Υ/Ψ, 4β
Κυβισμός (κ.εκ.) : 124,5 (154,7)
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 12/8.250 (14,7/7.750)
Ροπή: (kgm/σ.α.λ.): 1,17/6.500 (1,4/6.500)
Βάρος (κιλά, πλήρες): Δ.Α.
Ύψος σέλας (χλστ.): 787

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ