net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το δίχρωμο Tubkal φέρεται ως πηγή έμπνευσης για τη Ducati.

Η μοτοσικλέτα της Affetto Ducati δεν έγινε ξαφνικά πιο χωματερή, αλλά υιοθετεί την αισθητική Adventure.

Υποπτευόμαστε πως αυτή η διχρωμία θα γίνει αντικείμενο πόθου για πολλούς ιδιοκτήτες Multistrada.

Η αλουμινένια ποδιά της Touratech δείχνει πειστική για τον ρόλο της.

Οι ακτινωτοί tubeless τροχοί της Kineo είναι απλώς κοσμήματα.

Ducati Multistrada 1200 Adventure

Με βάση ένα ολλανδικό σχέδιο, οι τελευταίες φήμες από τον ιταλικό Τύπο μιλούν για το ενδεχόμενο η Ducati να επεξεργάζεται μια Adventure έκδοση του Multistrada 1200.

 
Η εικονιζόμενη μοτοσικλέτα ονομάζεται Multistrada 1200 Tubkal, εμπνεόμενη το όνομά της από την υψηλότερη κορυφή της οροσειράς Atlas στο ΜαρόκοΠρόκειται για μια σπέσιαλ έκδοση που επιμελείται η ολλανδική αντιπροσωπεία της Ducati, Affetto Ducati, και η οποία ξεχωρίζει από το κανονικό μοντέλο μόνο σε εμφανισιακά σημεία και σε εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, εκτός της όμορφα επιλεγμένης διχρωμίας, το Tubkal φορά επιπλέον ποδιά κινητήρα Touratech, κάγκελα, βαλίτσες, μια ανθρακονημάτινη ζελατίνα φέρινγκ και τις πανέμορφες (και πανάκριβες) ακτινωτές ζάντες της Kineo που δέχονται tubeless λάστιχα.

Τις τελευταίες μέρες κάποια ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τον ρόλο του Tubkal ως πηγή έμπνευσης στο εργοστάσιο. Οι φήμες που κυκλοφόρησαν ισχυρίζονται πως στο Borgo Panigale εξελίσσουν μια Adventure εκδοχή του Multistrada 1200, αυτή τη φορά πιο "προσαρμοσμένη" στον νέο της ρόλο ως ακόμη πιο διπλής χρήσης. Δηλαδή με λίγο πιο ήπιας απόδοσης κινητήρα - τι να τα κάνει κανείς 160 άλογα στο χώμα - και θέση οδήγησης που να φέρνει τον αναβάτη σε μια πιο "εντουράδικη" λογική. Παράλληλα, μια σχετική μείωση της ιπποδύναμης θα μπορούσε να επιτρέψει και τη χρήση ακτινωτών ζαντών με διαστάσεις που να δέχονται και μεγαλύτερο εύρος ελαστικών διπλής χρήσης.

Το κατά πόσον αυτές οι φήμες συνιστούν ευχολόγια κάποιων Ιταλών συναδέλφων ή ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα θα το μάθουμε μέχρι τον Νοέμβριο και την EICMA στο Μιλάνο.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ