net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Διόδια πού είπατε; Από πότε;!!!

Διόδια σε Αγ. Στέφανο και Βαρυμπόμπη!

Από ότι φαίνεται, πολύ σύντομα -ακόμα και από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2013- ίσως δούμε σταθμούς διοδίων της Νέας Οδού σε Αγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη!

 
Σύμφωνα με άρθρο της Καθημερινής, σήμερα κατατίθενται στη Βουλή οι συμβάσεις για τους 4 αυτοκινητόδρομους, ώστε να συμβεί επιτέλους η θρυλική "επανεκκίνηση" των έργων.

Όμως μέσα στα υπόλοιπα, η εφημερίδα έχει πληροφορίες και για άμεσες αλλαγές όσον αφορά στα διόδια, με πιο χτυπητούς στο μάτι τους νέους σταθμούς διοδίων σε Αγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη στην Αττική!

Γράφει η εφημερίδα για τη Νέα Οδό:
"Στο κομμάτι Μεταμόρφωσης - Σκάρφειας της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, το ύψος των διοδίων θα αυξηθεί σημαντικά, εφαρμόζοντας την ανώτατη δυνατή συμβατική χρέωση (0,067 ευρώ/χλμ). Έτσι η διέλευση ενός ΙΧ από τα διόδια Αφιδνών θα αυξηθεί από τα 2,10 ευρώ στα 3,35 ευρώ, στη Θήβα από 2,55 ευρώ στα 4,05 και στην Τραγάνα από 2,45 ευρώ στα 3,95 ευρώ. Η αύξηση αντιστοιχεί σε 59%, ωστόσο η Νέα Οδός ήταν η μόνη που χρέωνε 0,034 ευρώ/χλμ (σημερινές τιμές) και θα πάει κατευθείαν στο ανώτατο συμβατικό όριο.

Επίσης θα ξεκινήσει η λειτουργία πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Αγιο Στέφανο, ενώ η δημιουργία πλευρικών διοδίων στους κόμβους Πύρνας (Λυκόβρυση) και Καλυφτάκη εγκαταλείπεται οριστικά.

Τέλος, ο σταθμός Σχηματαρίου που δε λειτουργεί θα κατεδαφιστεί ενώ θα δημιουργηθεί νέος σταθμός μετωπικός στο Βαθύ, στο τμήμα Σχηματαρίου- Χαλκίδας, με προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας το 2015.

Πότε θα δούμε τις αλλαγές αυτές στα διόδια; Η απάντηση σύμφωνα με την Καθημερινή είναι... σύντομα. Πολύ σύντομα! "Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου για τις άμεσες (θεωρητικά από τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου) αλλαγές στην πολιτική διοδίων στους τρεις άξονες (μέσα σε αυτούς και η Νέα Οδός)."

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ