net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αμφίρροπο το φετινό ράλι

Dakar: 7η ημέρα

Μετά από την ακύρωση του Σαββατιάτικου σκέλους και από την στιγμή που η Κυριακή έχει οριστεί ως ημέρα ξεκούρασης, το ράλι επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς την Δευτέρα με το έβδομο σκέλος.

 
Τα αρχικά χιλιόμετρα της διαδρομής είχαν οριστεί στα 322, όμως ο καιρός είχε διαφορετική άποψη και έτσι μειώθηκαν στα 160 συνολικά. Οι αμμόλοφοι έπαιξαν το ρόλο τους, καθώς κόστισαν στους αναβάτες σε χρόνο και προσανατολισμό
 
Ήταν μια πολύ καλή μέρα για την Honda, καθώς ο Brabec κέρδισε το σκέλος, ακολουθούμενος από τον ομόσταβλό του Goncalves. Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Sunderland, που διατήρησε την πρώτη θέση γενικής. Η Ιαπωνική εταιρία κατέλαβε 3 από τις 5 πρώτες θέσεις.

Η νίκη του Brabec συνέχισε τη φετινή μόδα, που θέλει διαφορετικό νικητή σε κάθε σκέλος. Ο φετινός  αγώνας εξελίσσεται διαφορετικά, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που οι προπορευόμενη απλά αύξαναν τη διαφορά τους μετά από κάθε σκέλος.

Να σημειώσουμε, ότι ο Soutrait εντυπωσιάζει με τη Yamaha του τερματίζοντας πέμπτος ειδικής και όντας έκτος γενικής θα παλέψει μέχρι το τέλος για τη πολυπόθητη νίκη. Ο Van Beveren, team mate του στην Yamaha, είναι τρίτος γενικής και αποτελεί την έτερη ελπίδα της ομάδας.

Οι μάχες για τη νίκη στο Dakar κορυφώνονται, καθώς 3 διαφορετικοί κατασκευαστές είναι στην κορυφή, ενώ οδεύουμε στην Αργεντινή.

Την Δευτέρα το βράδυ ξεκινά ο μαραθώνιος, στον οποίο μόνο οι διαγωνιζόμενοι επιτρέπεται να προετοιμάσουν τις μοτοσυκλέτες για το όγδοο σκέλος. Χωρίς την βοήθεια των μηχανικών, μπορούμε να περιμένουμε εκπλήξεις στα αποτελέσματα της Τρίτης.
 
Αποτελέσματα γενικής 

1) Sunderland          KTM
2) Quintanilla           Husqvarna
3) Van Beveren        Yamaha
4) Farres Guell         KTM
5) Walkner               KTM
 

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ