net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ατύχημα με κόντρα ήλιο

Δεν συνηθίζουμε να αναρτούμε video με ατυχήματα και δυστυχήματα , στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως κάνουμε μια εξαίρεση, γιατί πρόκειται για κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.

 
Σίγουρα έχει τύχει σε όλου μας, ο ήλιος να είναι σε χαμηλή θέση στον ορίζοντα κατά την ανατολή ή την δύση του και να μας «σκάει» μέσα στα μάτια, καθιστώντας πρόσκαιρα την όραση μας παντελώς άχρηστη.

Τα μάτια  μας μπορούν να δουν συγκεκριμένο δυναμικό εύρος και το εκτυφλωτικό φως του ηλίου κυριαρχεί επί των πάντων, χωρίς να μπορεί κανείς να διακρίνει οτιδήποτε λιγότερο φωτεινό. 

Αυτό ακριβώς συνέβη και στον αναβάτη του συγκεκριμένου video, o οποίος ευτυχώς δεν έπαθε σοβαρή ζημία και την έβγαλε καθαρή. 
Τι μπορούμε να κάνουμε  σε αντίστοιχη περίπτωση;

Πρώτα απ΄όλα να έχουμε προνοήσει ώστε η ζελατίνα τους κράνους μας (αλλά και της μοτοσικλέτας, αν υπάρχει) να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή και απαλλαγμένη από χαρακιές και χτυπήματα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μια βρώμικη και γρατζουνισμένη ζελατίνα κράνους που διαθλά το φως και καθιστά προβληματική την ορατότητα ακόμα και με πηγές φωτός πολύ μικρότερης έντασης από αυτή του ηλίου. 

Παρ΄ όλα αυτά ο ήλιος απλά δεν παλεύεται ακόμα και με γυαλιά ηλίου, οπότε αν τον έχετε κόντρα, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το γείσο το κράνους ω ς αλεξήλιο χαμηλώνοντας το βλέμμα σας προς τον δρόμο. Θέλει πολύ προσοχή και δεν συστήνεται ως πρακτική αλλά ως λύση ανάγκης. 

Το καλύετρο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε στην άκρη του δρόμου με ασφάλεια και να περιμένετε να ανατείλει ή να δύσει ο ήλιος. Κινείται ταχύτατα όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα  και σε 5 με 10 λεπτά θα έχει φύγει από το οπτικό σας πεδίο, επιτρέποντας σας να συνεχίσετε.
 
Επίσης να θυμάστε! Όσο τυφλώνει εσάς ο ήλιος άλλο τόσο τυφλώνει όσους είναι μπροστά σας η πίσω σας οπότε μην σταματάτε ή επιταχύνετε απότομα. 


 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ