net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κάντε τους όλους να χαζέψουν με το Biski!

Πλέον εμπόδια δεν υπάρχουν.

Λίγο άχαρο στον δρόμο, αλλά έχει τα κρυφά του χαρίσματα ως αντίβαρο.

Μοιάζει με mega scooter, αλλά τουλάχιστον αυτό επιπλέει κιόλας!

Η θέση του οδηγού μοιάζει αρκετά οικεία.

Αυστηρά μονοθέσιο προς το παρόν.

Το Triski ανασηκώνει και τους τρεις τροχούς του για να γίνει ένα τουρμπάτο jet ski.

Το Terraquad βάζει τον τετρακύλινδρο του BMW K1300 σε μια αναπάντεχη χρήση: και ATV και jet ski.

Αμφίβια μοτοσυκλέτα

Μας έρχεται από την Αγγλία και μια εταιρεία που ειδικεύεται σε αμφίβια οχήματα. Η νέα της κολεξιόν που μόλις παρουσιάστηκε ξεχωρίζει από την πρώτη αμφίβια μοτοσυκλέτα!

 
Τη Gibbs Sports την είχαμε γνωρίσει πριν κάμποσα χρόνια όταν είχε παρουσιάσει το πρώτο της πόνημα, το Quadski. Όπως λέει και το όνομά του, πρόκειται για ένα Quad που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο νερό ως jet ski.
Τώρα η Αγγλική εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση AIMExpo στις ΗΠΑ τη νέα της σειρά από αμφίβια οχήματα, με το πρώτο εξ αυτών να είναι το Biski, μια μοτοσυκλέτα με δικύλινδρο κινητήρα 55 ίππων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά στον δρόμο, αλλά και να μπει στο νερό ως jet ski. Η μέγιστη ταχύτητά της είναι 130 χ.α.ώ. στον δρόμο και 64 στο νερό, ενώ η τεχνολογία της είναι εντυπωσιακή.

Μόλις μπει στο νερό με ένα κουμπί ανασηκώνει τον πίσω τροχό και ανοίγει την τουρμπίνα που αναλαμβάνει την κίνησή της στο νερό. Η όλη διαδικασία απαιτεί μόλις 5 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει πως δε χρειάζεται καν να σταματήσει ή να πατήσει πόδι στο έδαφος ο αναβάτης. Ο μπροστινός του τροχός δεν ανασηκώνεται, αλλά βγαίνει εκτός νερού καθώς το Biski ωθείται από την υδροτουρμπίνα.

Tο Biski είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να επιπλέει ακόμη και στάσιμο, λειτουργώντας ιδανικά ως αμφίβιο όχημα! Το βάρος του φτάνει τα 228 κιλά, ποσόν καθόλου απογοητευτικό αν σκεφτούμε πως περίπου τόσο ζυγίζει ένα T-Max, αποδίδοντας ανάλογη ισχύ από έναν ανάλογο κινητήρα - χωρίς να μπαίνει στο νερό.

Εκτός από το Biski, Gibbs παρουσίασε και το Triski, ένα ασφάλτινο τρίκυκλο με δύο τροχούς μπροστά που μετατρέπεται επίσης σε jet ski, καθώς ένα περίτεχνο μπροστινό σύστημα ανασηλώνει τους δύο μπροστινούς τροχούς. Η κινητήρια μονάδα εδώ είναι ένας δικύλινδρος τούρμπο με απόδοση 135 ίππων, τελική 137 χ.α.ώ. στον δρόμο και 64 στο νερό.

Τέλος η Gibbs παρουσίασε το Terraquad, ένα όχημα κυριολεκτικά παντός δρόμου με κινητήρα που προέρχεται από το Κ1300 της ΒΜW περιορισμένο σε απόδοση 140 ίππων και με πολύ κοντό γρανάζωμα για τελική που δεν ξεπερνά τα 80 χ.α.ώ. στο χώμα και τα 64 στο νερό.

Δείτε το Biski σε δράση στο παρακάτω βίντεο:

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ