Ακυρώθηκε το Grand Prix της Αργεντινής!

Ακυρώθηκε το Grand Prix της Αργεντινής!

- Θύμα των περικοπών της κυβέρνησης έπεσε το Grand Prix της Αργεντινής.
- Θα πραγματοποιούταν το τριήμερο 5-7 Απριλίου.
- Δεν θα αντικατασταθεί με άλλον αγώνα.

Απέχοντας λίγο παραπάνω από έναν μήνα από την έναρξη της σεζόν MotoGP του 2024, έχουμε ήδη την πρώτη απώλεια. Συγκεκριμένα το Grand Prix της Αργεντινής, που θα λάμβανε χώρα στην πίστα Termas de Rio Hondo, το τριήμερο 5-7 Απριλίου, δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς σήμερα επισημοποιήθηκε αυτό που ακουγόταν εδώ και λίγο καιρό.
Η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής (στη θέση αυτή από 10 Δεκεμβρίου), έχει προχωρήσει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα περικοπών (για παράδειγμα απευθείας τα Υπουργεία μειώθηκαν από 18 σε 9). Το Grand Prix της Αργεντινής βασιζόταν σε μεγάλη χρηματική αρωγή από την κυβέρνηση για να πραγματοποιηθεί και έτσι «έπεσε θύμα» αυτής της πολιτικής περικοπών.
“Λόγω της τωρινής κατάστασης στην Αργεντινή, οι διοργανωτές του Grand Prix ανέφεραν ότι είναι αδύνατο να εγγυηθεί τις υπηρεσίες που χρειάζονται ώστε να πραγματοποιηθεί το 2024. Το Grand Prix δεν θα αντικατασταθεί με κάποιο άλλο στο ημερολόγιο του 2024. Τα MotoGP ελπίζουν να επιστρέψουν στο Termas de Rio Hondo το 2025”, διαβάζουμε στη λιτή ανακοίνωση της Dorna.