Airoh Commander 2 - Test

- Adventure εμφάνιση με αφαιρούμενο γείσο
- Βάρος μόλις 1.370 γραμμάρια σε Small μέγεθος
- Εσωτερική φιμέ ζελατίνα
- Αναμονές για σύστημα ενδοεπικοινωνίας

Τιμή: 429,90 ευρώ

Σχεδόν 3 χρόνια έχουν περάσει από τη δοκιμή του Airoh Commander, ενός adventure κράνους που μας είχε εντυπωσιάσει με τον σχεδιασμό, την αεροδυναμική, το χαμηλό βάρος και την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Αυτό που κάνει τους μεγάλους κατασκευαστές να ξεχωρίζουν είναι η δυνατότητα να παίρνουν ένα ήδη πολύ καλό προϊόν και να το βελτιώνουν ακόμα περισσότερο. Αυτό ακριβώς έγινε με τη δεύτερη γενιά του Commander που παραλάβαμε από το Moto Market και με βαριά καρδιά γυρίσαμε πίσω μετά από ένα μήνα δοκιμής. Η Ιταλική Airoh βέβαια δεν είναι χθεσινή, καθώς για περισσότερα από 20 χρόνια κατασκευάζει κράνη με στόχο να κάνει προσιτή στον απλό αναβάτη την τεχνολογία και την ασφάλεια που απολαμβάνει ένας αγωνιζόμενος. Η γκάμα της είναι πλήρης και καλύπτει κάθε χρήση, ενώ αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια της παραγωγής διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα.
 

Adventure εμφάνιση με αφαιρούμενο γείσο

Τα adventure κράνη είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία, κάτι απολύτως φυσιολογικό αν αναλογιστούμε το πόσο δημοφιλείς έχουν γίνει οι on – off μοτοσυκλέτες. Σε αυτή την κατηγορίας ανήκει και το Commander 2, που συνδυάζει την αθλητική εμφάνιση ενός motocross κράνους, με την πρακτικότητα και το ευρύ πεδίο χρήσης ενός full face. Σε επίπεδο σχεδίασης δεν έχουν γίνει εκτεταμένες αλλαγές και δεν χρειαζόταν άλλωστε αφού η εμφάνισή του τραβά τα βλέμματα χάρη στις έντονες γωνίες και τα «νεύρα» που διατρέχουν όλο το μήκος του. Το γείσο είναι μαζεμένων διαστάσεων και χάρη στην αεροδυναμική του σχεδίαση δεν «τραβάει» έντονα το κεφάλι προς τα πίσω στις υψηλές ταχύτητες, ενώ μπορεί να αφαιρεθεί με 3 βίδες, για καλύτερη αεροδυναμική σε πολύωρα ταξίδια ή για να αντικατασταθεί αν χρειαστεί.  


 

Βάρος μόλις 1.370 γραμμάρια σε Small μέγεθος

Για το εξωτερικό κέλυφος έχει χρησιμοποιηθεί Composite Carbon με το χαμηλό βάρος να το καταλαβαίνεις αμέσως μόλις το σηκώσεις στα χέρια σου, ενώ επιβεβαιώθηκε και από τη ζυγαριά, που έδειξε 1.370 γραμμάρια σε Small μέγεθος, νούμερο ιδιαίτερα χαμηλό που σπάνια συναντάμε σε full face κράνη ECE 22.06 προδιαγραφών. Ο συνδυασμός χαμηλού βάρους και σωστά μελετημένης αεροδυναμικής μας κράτησε ξεκούραστους στο ταξίδι, καθώς δεν επιβαρύνεται ο αυχένας και ο θόρυβος παραμένει σε λογικά επίπεδα. Είναι διαθέσιμο σε τρία μεγέθη κελύφους που δίνουν συνολικά 7 μεγέθη από XS έως XXXL. Η διάφανη, αντιχαρακτική ζελατίνα του προσφέρει εξαιρετικά ευρύ πεδίο ορατότητας προς όλες τις κατευθύνσεις, στοιχείο που εκτιμήσαμε ιδιαίτερα τόσο στην άσφαλτο, όσο και στο χώμα. Ο μηχανισμός της είναι επανασχεδιασμένος και πλέον η ζελατίνα ασφαλίζει στο εμπρός μέρος και απασφαλίζει εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού. Στον κατάλογο των αξεσουάρ υπάρχει μια φιμέ, αλλά και μια ιριδίζουσα ζελατίνα για να κάνεις ακόμα πιο εντυπωσιακή την εμφάνισή του. Όλες έχουν αναμονές για την Pinlock 120 XLT αντιθαμβωτική μεμβράνη που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.
 

Εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Με το Commander 2 δεν θα χρειαστείς γυαλιά ηλίου κατά την οδήγηση, καθώς διαθέτει εσωτερική φιμέ ζελατίνα η οποία κατεβαίνει αρκετά χαμηλά προσφέροντας αποτελεσματική προστασία από την αντηλιά. Ο χειρισμός της γίνεται από έναν πρακτικό μοχλό στην αριστερή μεριά του κράνους. Ένα από τα στοιχεία που αντιλαμβάνεσαι άμεσα είναι η υψηλή ποιότητα κατασκευής, καθώς τόσο το φινίρισμα όσο και η συναρμογή των επιμέρους εξαρτημάτων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παράπονα, στοιχείο που δείχνει ότι το συγκεκριμένο κράνος είναι μια επένδυση που θα σε συνοδεύει για πολλά χρόνια. Οι δυο άνω αεραγωγοί είναι νέοι και φυσικά ρυθμιζόμενοι, ενώ ο εμπρός δεν έχει αλλάξει σχεδίαση και συνεχίζει να έχει ένα σφουγγαράκι που λειτουργεί ως φίλτρο σωματιδίων και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την οδήγηση στο χώμα. Όλο το σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί με τη χρήση αεροσήραγγας.


 

Συνέχεια του άρθρου >>>
MOTO MARKET A.E.
Θησέως 25, 17671, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα