LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Επαγγελματικό Scooter με τον αναβάτη πίσω!
Διαβάστηκε από 11665 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης: 22/4/2013
Ένα περίεργο scooter με κλειστή καμπίνα συνεπιβάτη και τον αναβάτη να κάθεται πίσω του (!) παρουσιάστηκε στη 3η Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρικών Δικύκλων στην Ταιβάν.
Το πρωτότυπο scooter που βλέπετε στις φωτογραφίες μπορεί να μη διακριθεί ποτέ σε διαγωνισμό σχεδίασης, ωστόσο αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον concept που θα μπορούσε να έχει εφαρμογή για επαγγελματική χρήση.

Το VOI, όπως ονομάζεται, δημιουργήθηκε από τη συνεργασία των τελειόφοιτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Μονάχου και του αντίστοιχου της Σιγκαπούρης. Για την κίνησή του χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ που του προσφέρει ανώτατη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα και χάρη στη συστοιχία των μπαταριών που φέρει η αυτονομία του ανέρχεται στα 80 χλμ. 

Αυτό φυσικά που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η κλειστή καμπίνα που φέρει για τον συνεπιβάτη η οποία προστατεύει πλήρως τον τελευταίο από τα στοιχεία της φύσης αλλά και σε περίπτωση πτώσης με μικρή ταχύτητα. Ο αναβάτης είναι ο πιο…άτυχος μεταξύ των δύο σε αυτό τον τομέα αφού δεν έχει προβλεφθεί κάτι ανάλογο για εκείνον.

¶λλο ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για το VOI (το όνομά του σημαίνει ελέφαντας στα βιετναμέζικα) είναι η δυνατότητα αφαίρεσης της καμπίνας έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε επαγγελματία. Στη θέση της μπορεί να τοποθετηθεί μια πλατφόρμα για μεταφορά αντικειμένων ή ακόμη και μια μικρή καντίνα.

Προς το παρόν το VOI είναι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα concept και δεν υπάρχει καμία βλέψη για παραγωγή στο μέλλον. Θα μπορούσε ωστόσο να αποτελέσει ένα ιδανικό όχημα για μια από τις παραπάνω χρήσεις, ενώ θα μπορούσε να παίξει κάλλιστα και τον ρόλο του, φιλικού προς το περιβάλλον, ταξί.


Τα "ψαχτήρια" του Mototriti.gr
(Όλες οι πληροφορίες, για κάθε μοντέλο που σας ενδιαφέρει)


 

Tags: CONCEPT

περισσότερα νέα & άρθρα »
CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ather Redux: Φουτουριστικό ηλεκτρικό scooter που αλλάζει θέση οδήγησης (ΒΙΝΤΕΟ) | CONCEPT
BMW Vision CE: Νέο Ηλεκτρικό scooter που στέκεται όρθιο μόνο του(ΒΙΝΤΕΟ) | CONCEPT
Honda EV Fun: Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα μεγάλου «κυβισμού» είναι γεγονός | CONCEPT
CFMOTO 750SR-S: Νέα supersport με 100+ ίππους και τετρακύλινδρο κινητήρα! | CONCEPT
LiveWire Concepts: Δύο νέα ηλεκτρικά fun bikes για πόλη και χώμα | CONCEPT
Honda Shine: Κατατέθηκαν τα σχέδια για νέο ηλεκτρικό μοντέλο | CONCEPT
Honda CB1000F SE: Νέα ειδική έκδοση με πρεμιέρα στη Suzuka | CONCEPT
BMW Titan: Το πιο εξωπραγματικό R1300 R που έχει υπάρξει ποτέ | CONCEPT
Suzuki Meet the 8: Έρχεται νέο μοντέλο και μας ιντριγκάρει | CONCEPT
Kawasaki: Μυστήριο στην υπόσχεση για τα νέα δίχρονα – έρχεται όμως νέα KLE500; | CONCEPT

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ