LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Σε ένα τριήμερο πιάστηκαν 116 οδηγοί που το δίπλωμα τους είχε λήξει. Αυτή κι αν είναι είδηση!

Τροχονομικοί έλεγχοι 29-31 Μαρτίου

Φαίνεται πως οι τροχονομικοί έλεγχοι εντείνονται, και δεν περιορίζονται μόνο στα... τριήμερα εορτών πλέον.

 
Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τριήμερο τροχονομικών ελέγχων, από τις 29 έως και τις 31 Μαρτίου, σε όλη την Επικράτεια.

Σκοπός των ελέγχων είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας, η ενίσχυση των προγραμμάτων τροχονομικής αστυνόμευσης, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση οχημάτων και πολιτών, με την αυξημένη παρουσία και δράση των Υπηρεσιών τροχαίας στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου συγκροτήθηκαν (957) συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθηκαν (37.594) οχήματα και βεβαιώθηκαν (2.094) παραβάσεις, σε όλη τη χώρα, ως ακολούθως:
  • Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 323
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση: 280
  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 157
  • Οδήγηση οχήματος με άδεια που έχει λήξει: 116 (σημ. Moto-Τρίτη: μάλλον εδώ μιλάμε για άδεια οδήγησης, και για 116 ηλικιωμένους που δεν την ανανέωσαν όταν πέρασαν τα 65!)
  • Κυκλοφορία οχήματος χωρίς την προβλεπόμενη ασφαλιστική κάλυψη: 788
  • ΚΤΕΟ: 430
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ: 2.094

Ανάλογες τακτικές ή έκτακτες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με βάση το σχεδιασμό του Αρχηγείου.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ