net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Reevu κατασκεύασε το πρώτο ανοιγόμενο κράνος που επιτρέπει στον αναβάτη να βλέπει και πίσω.

Χάρη σε ένα σετ καθρεφτών, το κράνος "προβάλλει" στον αναβάτη τι γίνεται πίσω του.

Reevu: Ανοιγόμενο κράνος με καθρέφτη

Η βρετανική εταιρεία Reevu παρουσίασε ένα ανοιγόμενο κράνος που επιτρέπει στον αναβάτη να βλέπει πίσω του χωρίς να αναγκάζεται να κοιτά τους καθρέφτες της μοτοσικλέτας του.

 

Η Reevu εξελίσσει εδώ και χρόνια τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε κράνη (μέχρι στιγμής, αποκλειστικά σε full face) και, όπως ακούγεται, το νέο της μοντέλο είναι και το πιο αποτελεσματικό. Το ανοιγόμενο κράνος διαθέτει μια διάφανη επιφάνεια στην κορυφή του και μια σειρά από καθρέφτες που βρίσκονται στο εσωτερικό προβάλλουν στον αναβάτη όσα συμβαίνουν πίσω του. Έτσι, το μόνο που έχει να κάνει είναι να υψώσει λίγο το βλέμμα του και να δει πίσω – όπως σε ένα καθρέφτη αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι καθρέφτες και η διάφανη επιφάνεια στην κορυφή του κράνους είναι κατασκευασμένα από polycarbonate, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν. Επιπλέον, ένα σετ αεραγωγών φροντίζει ώστε καμία από τις επιφάνειες να μη θολώνει.

Η Reevu διαθέτει κράνη με παρόμοια τεχνολογία από το 2011, ωστόσο, το συγκεκριμένο είναι το πιο εξελιγμένο και το μοναδικό ανοιγόμενο της γκάμας της. Είναι εγκεκριμένο κατά DOT και κοστίζει περίπου 360 ευρώ.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ