net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο CEO της KTM, Stefan Pierer δήλωσε πως η τεχνολογία των ηλεκτρικών δικύκλων είναι ακόμη ημιτελής και εξαιρετικά ακριβή.

ΚΤΜ: Είναι νωρίς για τα ηλεκτρικά

Η μέρα που τα ηλεκτρικά δίκυκλα θα αντικαταστήσουν τα βενζινοκίνητα σε θέματα επιδόσεων και ασφάλειας αργεί ακόμη, σύμφωνα με τον CEO της KTM, Stefan Pierer.

 

Ο Pierer δήλωσε σε συνέντευξή του πως ακόμη υπάρχουν άλυτα θέματα στον τομέα των ηλεκτρικών και πως το μεγάλο κόστος και κάποια θέματα ασφαλείας δεν επιτρέπουν ακόμη τη μαζική εξάπλωσή τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνολογία που υιοθετούν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών κινητήρων δε βρίσκεται στο επίπεδο που απαιτεί μια ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα. Επιπλέον, θεωρεί πως υπάρχουν θέματα ασφαλείας με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου σε περίπτωση ατυχήματος.

Θυμίζουμε πως η ΚΤΜ έχει ήδη παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό concept, το Freeride E. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, το μοντέλο είναι έτοιμο και δοκιμασμένο, η μπαταρία και μόνο, όμως, κοστίζει 2.000 ευρώ! Αυτό, όπως λέει, είναι ένα τεράστιο ποσό και η αγορά των ηλεκτροκίνητων δικύκλων δεν πρόκειται να αναπτυχθεί, παρά μόνο όταν αυτά τα κόστη μειωθούν σημαντικά. Για να γίνει κάτι τέτοιο, όμως, απαιτείται μια νέα ριζοσπαστική τεχνολογία που θα συνδυάζει υψηλές επιδόσεις και χαμηλό κόστος.

Οι δηλώσεις αυτές του Pierer είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με το πνεύμα αισιοδοξίας που χαρακτήριζε την εταιρεία, όταν το ηλεκτρικό της μοντέλο βρισκόταν στα πρώτα βήματά του. Ήδη κάποιοι σπεύδουν να αποδώσουν τις δηλώσεις του CEO της ΚΤΜ στην απογοήτευση που έφερε κάποιο ενδεχόμενο τέλμα στην ανάπτυξή του. Επιπλέον, οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο ανάπτυξης για την ηλεκτρική τεχνολογία στα δίκυκλα.

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ