net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H 6D τεχνολογία προστατεύει αποτελεσματικότερα από ενδεχόμενη διάσειση. Πώς λειτουργεί, όμως;

Η τεχνολογία του κράνους 6D

Ένα νέο βίντεο που αφορά στην τεχνολογία 6D (η τεχνολογία που προστατεύει περισσότερο των αναβάτη από το ενδεχόμενο διάσεισης σε πτώση) εξηγεί καλύτερα πώς λειτουργεί.

 

Έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν για τη νέα τεχνολογία στα κράνη με το όνομα 6D, η οποία προστατεύει αποτελεσματικότερα τον αναβάτη από ενδεχόμενο διάσεισης σε χαμηλές ταχύτητες. Χρησιμοποιώντας πυκνότερο Styrofoam, η τεχνολογία 6D χρησιμοποιεί gel ανάμεσα σε δύο στρώσεις Styrofoam. To gel αυτό τοποθετείται ανάμεσα σε δύο δίσκους (ένας σε κάθε στρώση του Styrofoam), οι οποίοι κινούνται σε έξι διαφορετικές κατευθύνσεις – εξ’ ου και το όνομα 6D. Αυτή η προσθήκη είναι που, σύμφωνα με τους ειδικούς προστατεύει αποτελεσματικότερα το κεφάλι του αναβάτη ενάντια στη διάσειση που μπορεί να φέρει μια πτώση με λίγα χιλιόμετρα. Το μυστικό της είναι ότι διαχωρίζει τους δύο τύπους πτώσεων (με λίγα χιλιόμετρα ή με πολλά) και αντιδρά ανάλογα.

Ακολουθώντας αυτό εδώ το link, θα μπορέσετε να καταλάβετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη τεχνολογία. Πρόκειται για το animation των σχεδίων CAD που μας δείχνει τις ιδιαιτερότητες των κρανών 6D.

To πρώτο από αυτά, το χωμάτινο ATR-1, θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα διατεθεί προς πώληση.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ