net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η προσοχή μας θα πρέπει να είναι επικεντρωμένη στην κατάσταση του δρόμου και στους κινδύνους που κρύβει.

Ταξιδεύοντας στον επαρχιακό

Το επαρχιακό δίκτυο δεν κρύβει μόνο μαγευτικές διαδρομές και έντονο στροφιλίκι. Κρύβει και αρκετούς κινδύνους, για τους οποίους θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του.

 

Οι επαρχιακοί δρόμοι είναι οι διπλής κατεύθυνσης, εκτός εθνικού δικτύου δρόμοι, που συνδέουν σημαντικούς προορισμούς μεταξύ τους. Όσο κι αν κρύβουν μεγάλες απολαύσεις για τους μοτοσικλετιστές, κρύβουν και κάποιους σοβαρούς κινδύνους, οι οποίοι απαιτούν προσοχή. Με λίγα λόγια, και σ’ αυτήν την περίπτωση χρειάζεται να έχεις τις αισθήσεις σου σε εγρήγορση, αφού υπάρχουν κάποιες παγίδες:

· Μην μπεις με «όλα» σε μία τυφλή στροφή. Δεν ξέρεις αν πίσω της κρύβεται ο γεράκος με το αγροτικό που ξεφορτώνει σανό για τις γελάδες του.

· Αν σου λέει πολλά αυτή η στροφούλα, πέρνα χαλαρά μια φορά, τσέκαρέ την και για λακκούβες και τυχόν λάδια στο οδόστρωμα, και μετά κάνε τα γρήγορα περάσματά σου.

· Μην έχεις εμπιστοσύνη στη χάραξη του δρόμου. Οι στροφές μπορεί να φαίνονται καλές, η άσφαλτος κατάμαυρη και φρέσκια, αλλά ο τοπικός εργολάβος δεν είναι σίγουρο ότι έχει δώσει και την κατάλληλη κλίση σε όλο το μήκος του δρόμου.

· Μην παίρνεις ρίσκα που μπορεί να σε βάλουν σε μπελάδες. Στο δρόμο είσαι, όχι σε πίστα.

· Οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά σε ορεινές περιοχές. Μην εκπλαγείς, όταν δεις ξαφνικά πέτρες στην έξοδο της στροφής.

· Περνώντας από τα χωριά, ρώτα τους ντόπιους για την κατάσταση των δρόμων. Θα σε κατατοπίσουν με απίστευτη λεπτομέρεια.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ