net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεν πρόλαβε να τεθεί σε ισχύ η νέα νομοθεσία για τα διπλώματα οδήγησης, και οδηγηθήκαμε σε σοβαρότατη εμπλοκή!

Μέσα στις ενστάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, υπάρχουν και τα ζητήματα των νέων πιστών που δεν έχουν ακόμα χαραχτεί.

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί και η απαίτηση της νομοθεσίας για μπουφάν ΚΑΙ παντελόνι μοτοσικλέτας. Ίσως στο μέλλον να δίνουμε με αγωνιστική φόρμα!

Πολλοί είναι που φοβούνται πως οι νέες εξετάσεις θα οδηγήσουν σε πιο πολλά ατυχήματα, όταν μάλιστα οι αναβάτες είναι ανασφάλιστοι!

Εμπλοκή με τα νέα διπλώματα οδήγησης!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, με ένα έγγραφο που φέρει τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» εισηγείται δίμηνη αναβολή όσον αφορά σε συγκεκριμένα άρθρα της Υ.Α. 552/88.

 
Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η νέα νομοθεσία για τα διπλώματα μοτοσικλέτας. Να σας πληροφορήσουμε για αρχή, πως από τις 19/1/2013 που τέθηκε σε ισχύ το νέο σύστημα, απλά... ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ για δίπλωμα μοτοσικλέτας! Αυτό γιατί υπάρχουν ακόμα άλυτα ζητήματα που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή πρακτικών εξετάσεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ), με ένα έγγραφο που φέρει τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» εισηγείται δίμηνη αναβολή όσον αφορά σε συγκεκριμένα άρθρα της Υ.Α. 552/88.

Το έγγραφο απευθύνεται στον Αναπληρωτή Υπουργό Σταύρο Ελ. Καλογιάννη, και ως θέμα του έχει την αναβολή ισχύος του σημείου 1της Ομάδας Α του Παραρτήματος Ι, καθώς και των σημείων 6 και 7της ίδιας Ομάδας της Υ.Α. 552/88.

Τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται κινέζικα
, όμως με λίγο ψάξιμο στη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση είδαμε πως το σημείο 1 της ομάδας Α του Παραρτήματος Ι αφορά στο α) ο υποψήφιος στη διάρκεια της εξέτασης πρέπει να φορά προστατευτικό κράνος, ανακλαστικό γιλέκο, και προστατευτικό ρουχισμό, συγκεκριμένα μπουφάν, παντελόνι, γάντια και μπότες μοτοσικλέτας.

Εδώ για λόγους κόστους, έχει διατυπωθεί πρόταση να μπορεί ο εξεταζόμενος να φέρει προστατευτικά "κόκκαλα" πάνω από ένα καθημερινό μπουφάν και ένα καθημερινό παντελόνι, και να μην απαιτείται η αγορά των ακριβών μπουφάν και παντελονιού μοτοσικλέτας.

Το σημείο 6 της ίδιας ομάδας αφορά στη νέα πίστα αποφυγής εμποδίου, και το σημείο 7 αφορά στη νέα πίστα για φρενάρισμα πανικού (πέδηση εκτάκτου ανάγκης).

Οι λόγοι που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης εισηγείται δίμηνη αναβολή των συγκεκριμένων σημείων είναι οι παρακάτω:

  • Ανετοιμότητα Υ.Μ.Ε.Π.Ε. στην δημιουργία χώρων εξέτασης νέων προδιαγραφών.
  • Μη εφοδιασμός των σχολών οδήγησης με νέα οχήματα και νέα παραρτήματα σχολών οδήγησης.
  • Ασάφειες στις διαδικασίες μεταφοράς φακέλων ΑΜ υποψηφίων που δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες χορήγησης άδειας οδήγησης.
  • Μη έκδοση απόφασης για την διαδικασία χορήγησης ΑΜ κατηγορίας σε σχέση με τα δικαιολογητικά και την εξουσιοδότηση του κηδεμόνα.
  • Ασάφεια στην προμήθεια εξοπλισμού ασφαλείας των υποψηφίων οδηγών κατηγοριών ΑΜ, Α1, Α2, Α.
  • Μη λύση στο θέμα της ασφάλισης των υποψηφίων οδηγών.
Τι θα γίνει τώρα; Από τη μεριά του Moto-Τρίτη, ελπίζουμε το Υπουργείο να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες τις επόμενες ημέρες (γνωρίζουμε πως έχει προγραμματιστεί συνάντηση για την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου), έτσι ώστε να αποφευχθεί η διαφαινόμενη εμπλοκή, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε διακοπή των εξετάσεων για δίπλωμα επ αόριστο!

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ