net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σύμφωνα με φήμες, στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί επίσημα η πώληση της Husqvarna στην ΚΤΜ.

Η Husqvarna στα χέρια της ΚΤΜ;

Φήμες που κυκλοφορούν θέλουν τη Husqvarna να αλλάζει σύντομα χέρια και να περνά σε αυτά της ΚΤΜ. Η Husqvarna ανήκει από το 2008 στη BMW, αλλά αυτό ενδέχεται να αλλάξει, από το τέλος της εβδομάδας!

 

Οι φήμες αυτές ξεκίνησαν από τη βρετανική MCN, η οποία υποστηρίζει πως πηγές από υψηλές θέσεις της αγοράς της επιβεβαίωσαν το συγκεκριμένο σενάριο. Η εφημερίδα, μάλιστα, υποστηρίζει πως η συμφωνία έχει ήδη κλείσει και πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση!

Θυμίζουμε πως η BMW αγόρασε το 2008 την Husqvarna από την MV Agusta και από τότε οι δύο εταιρείες έχουν ανταλλάξει ουκ ολίγες φορές τεχνολογίες (πρόσφατο παράδειγμα ο κινητήρας του F 800 GS που τροποποιήθηκε για να χρησιμοποιηθεί στα Nuda). Τον καιρό που βρισκόταν στα χέρια των Βαυαρών, η Husqvarna ανανέωσε την ασφάλτινη και χωμάτινη γκάμα της, το αγωνιστικό της τμήμα, καθώς και αυτό της έρευνας και ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις εν λόγω φήμες, όμως, η BMW βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο της πώλησης. Ο αγοραστής είναι η KTM, η οποία ανήκει σε μεγάλο ποσοστό στον ινδικό κολοσσό Bajaj. Και, σύμφωνα με την πηγή που ξεκίνησε το θέμα, «δεν είναι σίγουρο αν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία, αλλά βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων».

Φυσικά, είναι δύσκολο να επιβεβαιώσουμε την εγκυρότητα όλων των παραπάνω. Η BMW είναι γνωστή για τη σιωπή της, όταν μια εξέλιξη δεν έχει οριστικοποιηθεί επίσημα, ενώ και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι (Husqvarna και KTM) δεν έχουν δηλώσει τίποτε σχετικά. Υποθέτουμε πως όλα θα ξεκαθαρίσουν με την επίσημη ανακοίνωση που πρέπει (σύμφωνα με τις φήμες) να αναμένουμε στο τέλος της εβδομάδας.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ