net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεν πέρασε τελικά το μέτρο των ανακλαστικών γιλέκων για τους αναβάτες της Γαλλίας.

Γαλλία: Άκυρα τα ανακλαστικά γιλέκα!

Μετά την κατάργηση του ορίου των 100 ίππων, άλλο ένα παράλογο μέτρο, τα υποχρεωτικά ανακλαστικά γιλέκα, ανακαλείται στην Γαλλία. Αυτή τη φορά πριν καν εφαρμοστεί.

 
Η ανάκληση του μέτρου έγινε από τη γαλλική κυβέρνηση λόγω της μεγάλης αναστάτωσης που προκάλεσε στο δίτροχο κοινό της χώρας το οποίο, τους περασμένους μήνες, είχε προχωρήσει σε πολλές και πολυπληθείς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της απόφασης.

Τελικά η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει το συγκεκριμένο μέτρο όχι μόνο για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των διαδηλωτών αλλά γιατί, όπως αποκαλύφτηκε, ήταν και αντίθετο προς συγκεκριμένη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε περίπτωση που περνούσε το εν λόγω μέτρο θα υποχρέωνε τους αναβάτες να φορούν ανακλαστικά γιλέκα (κίτρινα ή πορτοκαλί) ή μοτοσικλετιστικό ρουχισμό με ανακλαστικές επιφάνειες ίσες ή μεγαλύτερες των 150 τετραγωνικών εκατοστών!

 Η γαλλική κυβέρνηση «φημίζεται» για την περίεργη αντιμετώπιση που έχει απέναντι στους αναβάτες αλλά και οδηγούς αυτοκινήτων. Περά από το πασίγνωστο και πλέον άκυρο μέτρο του περιορισμού στην ισχύ των μοτοσικλετών η Γάλλοι υποχρεώνουν όσους διέρχονται από τη χώρα τους να φέρουν μαζί τους συσκευή αλκοτέστ, ενώ πέρσι αποφάσισε τη μείωση της ταχύτητας στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Παρισιού κατά 10 χλμ./ώρα (70 από 80). Για να μειωθούν τα επίπεδα θορύβου στη γαλλική πρωτεύουσα κατά…ένα ντεσιμπέλ.  

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ