net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To ανανεωμένο Piaggio Fly διατίθεται σε δύο εκδόσεις (50 και 125 κ.εκ.) και κοστίζει 1.570 και 1.900 ευρώ αντίστοιχα.

Η ανανέωσή του ξεκινά από τον αισθητικό τομέα και φτάνει μέχρι το ολοκαίνουργιο πλαίσιο και τους σύγχρονους κινητήρες.

Παρά τις μικρές διαστάσεις του, μπορεί να φιλοξενήσει δύο jet κράνη κάτω από τη σέλα.

Νέα Piaggio Fly 50 4T 4V και 125 3V

Το Piaggio Fly επανέρχεται, με ένα κομψό στιλ, πλήρως ανανεωμένο, και χάρη στην εξαιρετική ευκολία χρήσης προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση, προστασία και ασφάλεια, που αντιστοιχούν σε scooter μεγαλύτερων διαστάσεων.

 

Το νέο Fly εκφράζει μία νέα διάσταση λειτουργικότητας, όπου η ισορροπία των όγκων δημιουργεί εκμεταλλεύσιμους χώρους, αντίστοιχους με εκείνους ενός mini GT. Το κομψό ιταλικό στιλ είναι αναγνωρίσιμο από τις προσεκτικά σχεδιασμένες και βαμμένες επιφάνειες, τις ελκυστικές λεπτομέρειες χρωμίου και την προσοχή ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες. Οι συμπαγείς διαστάσεις, ιδανικές για καθημερινής μετακινήσεις στην πόλη, συνυπάρχουν με τις σύγχρονες γραμμές που αποπνέουν αίσθηση σταθερότητας ενός μικρού scooter Gran Turismo, ευελιξία και άνεση.

Το Fly ενσωματώνει όλα τα στιλιστικά στοιχεία των τελευταίων μοντέλων της οικογένειας Piaggio. Το αιχμηρό μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται πάντα από την κεντρική «γραβάτα», που στο Fly είναι σε μαύρο χρώμα. Το τιμόνι φιλοξενεί έναν τριγωνικό προβολέα που αγκαλιάζεται από πλαίσιο χρωμίου, συνδέοντάς το με το μαύρο γυαλιστερό φόντο του πίνακα οργάνων.

Η χαμηλή (760 χιλ.) και άνετη σέλα  παρέχει ευκολία για τους αναβάτες κάθε ύψους, και κρύβει έναν ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο, που μπορεί να φιλοξενήσει δύο ανοικτά κράνη, με ζελατίνες. Το δάπεδο παρέχει μεγάλο χώρο για τα πόδια, όλα προς όφελος της ευκολίας και της άνεσης του αναβάτη. Όλο το σύνολο χαρακτηρίζεται από την επιμονή στις λεπτομέρειες, όπως τα επιχρωμιωμένα στοιχεία. Οι ζάντες διαθέτουν πέντε διπλά ασημί μπράτσα, ακριβώς το ίδιο χρώμα με το πιρούνι αλλά και το κάρτερ μετάδοσης. Το πίσω μέρος ολοκληρώνεται με μια μεταλλική σχάρα αποσκευών ενώ το πίσω φανάρι ενσωματώνει το στοπ και τα φλας, λεπταίνοντας την ουρά και προσδίδοντας στο Fly πιο κομψή και ανάλαφρη όψη.

Λειτουργικότητα

Το ρεζερβουάρ έχει τοποθετηθεί κάτω από το δάπεδο, μια λύση που διασφαλίζει ότι δεν θυσιάζεται αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα. Τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη είναι αναδιπλούμενα και για τη στήριξή του υπάρχουν χειρολαβές ενσωματωμένες στη σχάρα. Επιπλέον, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι εξοπλισμένο με δύο σταντ: εκτός από το κλασικό κεντρικό σταντ, που διασφαλίζει σταθερότητα κατά τη στάθμευση, υπάρχει και ένα λειτουργικό πλαϊνό σταντ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα στις σύντομες στάσεις, το οποίο διαθέτει αισθητήρα διακοπής λειτουργίας του κινητήρα. Με το πλαϊνό σταντ κάτω το όχημα δεν παίρνει μπροστά, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο εκκίνησης με κατεβασμένο το σταντ.

Εκτός από το μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, υπάρχει ντουλαπάκι στο εσωτερικό της ποδιάς για τη φύλαξη των μικροαντικειμένων (πορτοφόλι, κινητό τηλέφωνο) αλλά και χρηστικός γάντζος για τσάντες στο μπροστινό μέρος της σέλας. Το μεγάλο επίπεδο δάπεδο επιτρέπει τη μεταφορά μεγαλύτερων αντικείμενων, ενώ στην πίσω σχάρα, που χρησιμεύει επίσης και ως χειρολαβή συνεπιβάτη, μπορεί να τοποθετηθεί και ένα ευρύχωρο βαλιτσάκι.

Πλαίσιο, εξοπλισμός και ασφάλεια

Το πλαίσιο του Fly είναι εντελώς νέο, κατασκευασμένο από χαλύβδινους σωλήνες με σφυρήλατες και συγκολλητές ενισχύσεις: μία ανοιχτή ενιαία δομή, στιβαρή και ανθεκτική τόσο σε κάμψη όσο και σε στρέψη, που εγγυάται ακρίβεια και ασφαλή οδήγηση.

Το Fly διαθέτει υδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 32 χιλιοστών και πίσω μονό αμορτισέρ, το οποίο σύμφωνα με τη φιλοσοφία των scooter, χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως ψαλίδι. Οι τροχοί 12 ιντσών και τα φαρδιά ελαστικά (120/70 μπροστά και πίσω), συμπληρώνουν το εξαιρετικό επίπεδο εξοπλισμού και εξασφαλίζουν άριστη ισορροπία και ευελιξία στις δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης.

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δύο ατσάλινα δισκόφρενα μεγάλης διαμέτρου (220 χιλ.), τόσο μπροστά όσο και πίσω στην έκδοση των 125 κ.εκ.. Στην έκδοση των 50 κ.εκ., το δισκόφρενο των 220 χιλιοστών στο μπροστινό μέρος συμπληρώνεται από ένα ταμπούρο 140 χιλ. στον πίσω τροχό.

Κινητήρες

Το νέο Piaggio Fly διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 50 και 125 κ.εκ.. Και οι δύο είναι εξοπλισμένες με τετράχρονο κινητήρα και χαρακτηρίζονται από χαμηλές καταναλώσεις, εξαιρετικές επιδόσεις και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Ο μονοκύλινδρος τριβάλβιδος κινητήρας 125 κ.εκ., αποτελεί το τελευταίο προϊόν της έρευνας του Ομίλου Piaggio. Πρόκειται για έναν μονοκύλινδρο, τετράχρονο, αερόψυκτο κινητήρα με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής με τρεις βαλβίδες (δύο εισαγωγής και μία εξαγωγής) και τροφοδοσία με ηλεκτρονικό ψεκασμό. Σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στην Pontedera, σε ένα από τα πιο προηγμένα κέντρα έρευνας και εξέλιξης παγκοσμίως, με τρεις βασικούς στόχους: τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Το αποτέλεσμα είναι αυτονομία που υπερβαίνει τα 50 χλμ/λίτρο με σταθερή ταχύτητα 50 χλμ/ώρα. Για να επιτευχθεί η βελτιωμένη απόδοση, αλλά και η συμμόρφωση  με τη μελλοντικά αυστηρότερη περιβαλλοντική νομοθεσία, πραγματοποιήθηκε επίμονη μελέτη για τη μείωση των εσωτερικών τριβών του κινητήρα και τη ροϊκή εξέλιξή του. Τέλος τα διαστήματα προγραμματισμένης συντήρησης επιμηκύνθηκαν στα 10.000 χλμ., μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα λειτουργικά κόστη.

Ο 4χρονος, 4βάλβιδος κινητήρας 50 κ.εκ. που τροφοδοτεί τη μικρότερη έκδοση είναι φειδωλός στην κατανάλωση καυσίμου αλλά γενναιόδωρος σε επιδόσεις. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κινητήρα που αναπτύχθηκε για να συνδυάσει  τις επιδόσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον, προαπαιτούμενο για ένα scooter που προορίζεται για αστικές μετακινήσεις. Χάρη στη χρήση 4 βαλβίδων, προσφέρει εκρηκτικότητα ανάλογη με εκείνη των 2χρονων κινητήρων 50 κ.εκ., ενώ οι καταναλώσεις και οι εκπομπές αντιστοιχούν σε 4χρονο κινητήρα. Ο κύλινδρος και η κεφαλή έχουν βελτιστοποιηθεί με στόχο την επίτευξη υψηλότερων στροφών εύκολα και με ασφάλεια, συνεπώς επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη ισχύ.  Η καλύτερη πλήρωση του θαλάμου καύσης, αποτέλεσμα και αυτό της νέας 4βάλβιδης κεφαλής, βελτιστοποιεί την καύση μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Αξεσουάρ

· Βαλιτσάκι, χωρητικότητας ενός ανοιγόμενου κράνους (full-face).
· Παρμπρίζ ψηλό
· Ηλεκτρονικό αντικλεπτικό
· Αδιάβροχη κουκούλα οχήματος με λογότυπο Piaggio. Με ειδικά ανοίγματα για τα αξεσουάρ και διαφανές κάλυμμα πινακίδας. Διαθέτει επίσης ανακλαστήρες  και ειδικό άνοιγμα για το πέρασμα αλυσίδας.
· Προστασία ποδιών που προσαρμόζεται στο σώμα του αναβάτη και όχι στο όχημα. Αδιάβροχη σε μαύρο χρώμα με τσέπες για την αποθήκευση μικροαντικειμένων και ανακλαστικά στοιχεία. Λογότυπο Awatech.

Τιμές

Οι εκδόσεις του νέου Fly είναι διαθέσιμες στα σημεία πώλησης Piaggio, σε ανταγωνιστικές τιμές:
· Fly 50 4T 4V: 1.570 ευρώ
· Fly 125 3V: 1.900 ευρώ

Συνοδεύονται, τέλος, από ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών:
· Δυνατότητα επέκτασης εργοστασιακής εγγύησης για 2 επιπλέον χρόνια
· Ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα: προκαταβολή από 0%, έως 72 μήνες εξόφληση

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ