net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα Honda PCX 125&150 θα βρίσκονται στους χώρους του φεστιβάλ, μαζί με την υπόλοιπη γκάμα της Honda, και άλλων πολλών εταιρειών.

Η εκπληκτική Vespa που βλέπετε, είναι δημιούργημα του Χρήστου Κωφίτη. Θα μπορείτε να τη θαυμάσετε από κοντά στο Scooter Festival.

Η φοβερή και τρομερή Χίμαιρα. Ένα ακόμη γλυπτό δίκυκλο, από τον Χρήστο Κωφίτη, που θα εκτίθεται στο Scooter Festival.

Ετοιμαστείτε για όμορφες εκδηλώσεις, και αμέτρητες προτάσεις για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας. Πώς; Πάνω στη σέλα ενός scooter φυσικά.

Ολοκαίνουργιο και λαχταριστό, θα κάνει την πρώτη εμφάνιση του σε έκθεση στο φεστιβάλ, το πανέμορφο sport SYM Symphony 125SR!

Scooter Festival-Athens 2012

Το Scooter Festival-Athens 2012 θα λάβει χώρα στις 6-8 Οκτωβρίου 2012, στους χώρους της Τεχνόπολης. Το Moto-Τρίτη, χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ, μίλησε με τους διοργανωτές.

 
Το πρώτο Scooter Festival-Athens 2012 βρίσκεται προ των πυλών. Τι μπορούμε να περιμένουμε από μια νέα εκδήλωση όπως αυτή; Τι θα δούμε στις 6-8 Οκτωβρίου στο Γκάζι; Ρωτάμε τη διοργανώτρια εταιρεία Demand Customize Marketing ΜΕΠΕ, και σας μεταφέρουμε τις απόψεις τους.

Τονίζουμε πως η είσοδος για το κοινό στο φεστιβάλ θα είναι δωρεάν!


M.T.: Πείτε μας δύο λόγια για την εταιρία που οργανώνει το Event.

Η πλήρης επωνυμία της εταιρίας Demand Customize Marketing ΜΕΠΕ, περιγράφει συνοπτικά το αντικείμενό της: Παροχή υπηρεσιών Customize Marketing. Μολονότι η βασική δραστηριοποίηση μας κινείται γύρω από τον χώρο των εκθέσεων και εκδηλώσεων (πρωταρχικά) και των ηλεκτρονικών εκδόσεων (δευτερευόντως), θέλουμε να προσφέρουμε πολύ πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Στην ουσία, είμαστε μια εταιρεία η οποία, κατόπιν της ανάλογης μελέτης, παρεμβαίνει «κάθετα» σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, προκειμένου να προσφέρει επικοινωνιακές διεξόδους και συστηματικούς διαύλους επιχειρηματικού διαλόγου ανάμεσα στις προμηθευτικές επιχειρήσεις των κλάδων αυτών και τους εν δυνάμει πελάτες τους.
Η Demand ΜΕΠΕ έχει δώσει με επιτυχία τα διαπιστευτήριά της στην διοργάνωση εναλλακτικών, φουτουριστικών εκδηλώσεων τύπου festival με το Design Lab, το οποίο τα τέσσερα τελευταία χρόνια αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον επιτυχημένο Design Festival στην Ελλάδα (τα δύο τελευταία χρόνια διοργανώνεται στον χώρο της Τεχνόπολης).

M.T.: Μιλήστε μας για το Scooter Festival. Ποια ήταν η κεντρική ιδέα πίσω από την διοργάνωση, και πόσο σημαντική είναι η λέξη «φεστιβάλ» για την εκδήλωση;

Όπως είπαμε και πριν, για να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή μιας κλαδικής εκδήλωσης, προηγείται η σχετική μελέτη των αναγκών της αγοράς και , αν διαπιστώσουμε πως υπάρχει ένα κενό που χρειάζεται να καλυφθεί, αποφασίζουμε την «κάθετη» παρέμβαση.

Στην περίπτωση του Scooter Festival όμως, η απόφαση για την ενασχόλησή μας είχε, εκτός από λογικά, και απόλυτα συναισθηματικά κριτήρια: η αγάπη μας για το scooter (όντας και οι ίδιοι σκουτερίστες), ήταν το πρώτο έναυσμα. Από προσωπική πείρα γνωρίζουμε ότι η αγορά του scooter έχει τις δικές της ανάγκες έκφρασης, καθώς σε πολλά σημεία είναι διαφορετική από την αγορά μοτοσικλέτας- και μας «εξιτάρισε» η πρόκληση του να προσφέρουμε αυτό το βήμα έκφρασης.

Παράλληλα, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι το scooter αποτελεί αυτή τη στιγμή την απόλυτη πρόταση για την μετακίνηση στη πόλη, ένα όχημα απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες της εποχής, που μπορεί να γίνει ο αχώριστος σύντροφος του σύγχρονου Αθηναίου. Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που το λογικό αλλά και το θυμικό μας συμφωνούσαν απόλυτα, η «κάθετη παρέμβαση» που λέγαμε, ήταν θέμα χρόνου!
Ο όρος «festival» σημαίνει πως επιθυμούμε να στήσουμε μια γιορτή για το scooter, στην οποία ο επισκέπτης, εκτός από τη δυνατότητα να δει συγκεντρωμένες όλες τις προτάσεις της αγοράς για οχήματα και εξοπλισμό, θα έχει παράλληλα τη δυνατότητα να βρεθεί σε ένα όμορφο χώρο, όπου θα περάσει καλά, συναντώντας ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεται το ίδιο μεράκι και τα ίδια ενδιαφέροντα, αλλά και συμμετέχοντας σε παράλληλες εκδηλώσεις με άξονα το δίκυκλο.

Όμως, δεν απευθυνόμαστε μόνο στους σκουτερίστες. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσεγγίσει και ένα κοινό που δεν έχει άμεση σχέση με το δίκυκλο, ή είχε πριν από χρόνια και τώρα (βοηθούσης και της κρίσης) το ξανασκέφτεται. Αυτό το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το δίκυκλο σε ένα χώρο ζωντανό, με ωραίους ανθρώπους και, κυρίως, να λάβει σωστή πληροφόρηση που θα ανατρέψει αγκυλώσεις και θα σπάσει προκαταλήψεις που υπάρχουν γύρω από το δίκυκλο και τους δικυκλιστές.

M.T.: Περίπου πόσα περίπτερα εκθετών θα υπάρχουν στο φεστιβάλ;

Στο Scooter Festival-Athens 2012 στην Τεχνόπολη δεν θα δείτε περίπτερα, τουλάχιστον με την κλασική έννοια που έχουμε συνηθίσει τα περίπτερα εκθέσεων. Θα δείτε όμορφους χώρους που αποτελούν από μόνοι τους ένα σκηνικό, στους οποίους θα παρουσιαστούν όλα τα μοντέλα scooter που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην ελληνική αγορά.
Τα προϊόντα και οι παρουσίες θα ξεχωρίζουν μεταξύ τους με χαμηλά διαχωριστικά, τα οποία δεν εμποδίζουν (ούτε ενοχλούν) την συνολική οπτική του επισκέπτη. Ο τρόπος που θα είναι στημένο το Scooter Festival-Athens 2012 σέβεται απόλυτα τους βιομηχανικούς χώρους της Τεχνόπολης, ενώ από την άλλη ο επισκέπτης μπορεί αναπόσπαστος από οτιδήποτε άλλο, να εστιάσει στα προς έκθεση προϊόντα.

M.T.: Ποιοι θα είναι οι εκθέτες, και τι προϊόντα περιμένουμε να δούμε;


Στο Scooter Festival-Athens 2012 συμμετέχουν οι βασικότερες εταιρείες με scooter, και όχι μόνο. Ο επισκέπτης θα συναντήσει νέα μοντέλα, ειδικές προσφορές, αλλά και προτάσεις σε οικονομικές μοτοσικλέτες, φιλικές στην αστική χρήση.
Είναι μάλιστα σημαντικό το ότι στο Scooter Festival-Athens 2012 συμμετέχουν οι ίδιες οι αντιπροσωπείες, που καλύπτουν το σύνολο αυτής της αγοράς. Επιπρόσθετα, θα λάβουν μέρος αντιπροσωπείες με εξοπλισμό και αξεσουάρ, οι οποίες μάλιστα ετοιμάζουν και bazaar τιμών σε επώνυμα είδη, πολλά μάλιστα σε νέα μοντέλα τους.

M.T.: Ποιες παράλληλες εκδηλώσεις θα τρέχουν στο festival; Θα θέλαμε λίγα λόγια για κάθε μια από αυτές.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις σχεδιάζονται με βάση το δίπολο που έκανε και εμάς να εμπλακούμε με τη συγκεκριμένη εκδήλωση: λογικό και θυμικό. Άρα, μέσω αυτών θέλουμε βέβαια να ενισχύσουμε τη φεστιβαλική ατμόσφαιρα, αλλά από την άλλη στοχεύουμε και στην παροχή εξειδικευμένης γνώσης. Συγκεκριμένα, ετοιμάζουμε τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:
  • Έκθεση κλασικού Scooter και μοτοποδηλάτου: Θα παρουσιαστούν κλασσικά scooter και μοτοποδήλατα από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 έως τις αρχές τις δεκαετίας του 1980, τέλεια αναπαλαιωμένα.
  • Έκθεση γλυπτικής σε moto: Ο διεθνώς αναγνωρισμένος έλληνας καλλιτέχνης Χρήστος Κωφίτης θα παρουσιάσει μια σειρά από έργα, που αφορούν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις του σε μοτοσικλέτες.
  • Έκθεση κλασικής μοτοσικλέτας Honda.
  • Μεγάλη παρουσία του Scooterclub hellas, με συμβουλές και σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης, custom-made scooter και πολλά happenings.
  • Bazaar μεταχειρισμένων (υπό διαμόρφωση).

Το Moto Τρίτη, ως χορηγός επικοινωνίας θα δώσει το παρόν στο Scooter Festival- Athens 2012. Σας περιμένουμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιοδικού, να σας μοιράσουμε περιοδικά, και να αναλύσουμε εξαντλητικά το θέμα scooter.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ