net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το μοντέλο της Sway Motorsports είναι ιδανικό για τους αυτοκινητιστές που ψάχνουν εναλλακτικές μορφές μετακίνησης.

Ένα τρίκυκλο που γέρνει αλλά δεν πέφτει είναι το μοντέλο της Sway Motorsports σύμφωνα με τον δημιουργό του Joe Wilcox.

Η μπαταρία έχει τοποθετηθεί στα δάπεδο του τρίκυκλου, έτσι ώστε το κέντρο βάρους να παραμείνει χαμηλά, ενώ το συνολικό βάρος δεν ξεπερνά τα 104 κιλά.

Τρίκυκλο και ηλεκτρικό!

Η μόδα του τρίκυκλου φαίνεται να περνά και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η νεοσύστατη Sway Motorsports παρουσίασε τη δική της πρόταση η οποία μάλιστα είναι ηλεκτροκίνητη.

 
«Είναι ένα τρίκυκλο που γέρνει σαν μοτοσικλέτα αλλά δεν πέφτει». Έτσι ξεκινά την περιγραφή του μοντέλου της η αμερικάνικη εταιρία, στην ιστοσελίδα της (swaymotorsports.com). Το μικρό scooterοειδές είναι δημιουργία του Joe Wilcox, που αποτελεί και ανώτερο στέλεχος του τμήματος σχεδιασμού της εταιρίας IDEO, από το Palo Alto της California. Για την IDEO ο Wilcox σχεδιάζει…παιχνίδια! Η δική του, όμως, εταιρία ασχολείται με αυτό που ξεκίνησε σαν άσκηση στα εργαστήρια του Σχολείου Σχεδιασμού του Rhode Island, όπου και σπούδασε.

Ο Wilcox δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στο σχεδιασμό scooter. Μία ματιά, όμως στο βιογραφικό του, αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι έχει το απαραίτητο υπόβαθρο για αυτό το εγχείρημα, αφού έχει εργαστεί τόσο για τη NASA όσο και για το MIT σχεδιάζοντας στολές για τους αστροναύτες. Η δουλεία του κατά καιρούς έχει φιλοξενηθεί και στις σελίδες των περιοδικών Time, Discover και Wired.

Όσον αφορά στο τρίκυκλο του Wilcox να αναφερθεί ότι, προς το παρόν, βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών με το μοντέλο παραγωγής να αναμένεται το 2013. Σαν κατασκευή το μοντέλο της Sway Motorsports είναι πολύ ενδιαφέρον με μήκος 1,32 μ. και πλάτος, 0,89 μ. Χρησιμοποιεί μία μπαταρία τριών στοιχείων (Λίθιο, Σίδηρος και φώσφορος-LiFePO4) 60V και 20 Ah και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 3 KW (4 ίπποι). Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στο εν λόγω τρίκυκλο να φτάσει μέχρι τα 65 χλμ./ώρα αλλά η αυτονομία του δεν ξεπερνά τα 16 χλμ. Το μοντέλο παραγωγής θα χρησιμοποιεί μία «μεγαλύτερη» μπαταρία 60 Ah ώστε να έχει αυτονομία γύρω στα 50 χλμ. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το μοντέλο της Sway Motorsports είναι ιδανικό για τους αυτοκινητιστές που ψάχνουν εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, αφού, αντίθετα με τα δίκυκλα, δεν υπάρχει ο κίνδυνος της πτώσης, προφανώς εξαιτίας της περιορισμένης κλίσης που μπορεί να πετύχει το μοντέλο του.

 

ECO-moto-news - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ