net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Όπως όλα δείχνουν η ιταλική εταιρία θα περάσει στην κατοχή της Audi, έναντι περίπου 860 εκατ. ευρώ. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται σήμερα.

Στην Audi η Ducati

Το φλερτ μεταξύ της Audi και της Ducati που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό λαμβάνει τελικά αίσιο τέλος. Η ιταλική εταιρία θα περάσει στα χέρια του Γερμανού κατασκευαστή έναντι 860 εκατ. ευρώ.

 
Σύμφωνα, με αναφορές από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, μεταξύ των οποίων και το Reuters, η απόκτηση της ιταλικής εταιρίας από τον όμιλο Volkswagen, αποτελούσε διακαή πόθο του προέδρου του, Ferdinand Piech (έχει στη συλλογή του και ένα superbike της Ducati!), ο οποίος είχε εκφράσει ξανά ενδιαφέρον για την απόκτησή της το 2008, τότε που η Ducati κατέληξε τελικά στο επενδυτικό γκρουπ Investindustrial. «Θα ήθελα (να έχω) και έναν μικρό πολύτιμο κατασκευαστή μοτοσικλετών», είχε δηλώσει ο Piech σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό περιοδικό τον Απρίλιο του 2008, ενώ δεν παρέλειψε να πει τότε ότι έπρεπε να είχε αγοράσει την εταιρία από την Bologna, το 1985 (!), όταν και «κόστιζε ψίχουλα».

Η απόκτηση της Ducati από τη θυγατρική της VW, Audi, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, είναι μία κίνηση γοήτρου, καθώς η γερμανική εταιρία θέλει να ισχυροποιήσει τη θέση ως κατασκευαστής σπορ οχημάτων, ειδικά της έναντι της BMW, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, στους τέσσερις τροχούς, και όπως όλα δείχνουν, πλέον και στους δύο.
Ωφελημένοι, βέβαια, θα βγουν και οι δύο από τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των τμημάτων τους, τόσο σε επίπεδο κινητήρων όσο και ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας.
Μεταξύ των κατασκευαστών που έδειξαν ενδιαφέρον για την Ducati, από τότε που η Investindustrial εκδήλωσε την πρόθεσή της να την πουλήσει, ήταν η Hero MotoCorp Ltd (ο μεγαλύτερος κατασκευαστής δικύκλων της Ινδίας), αλλά και η Daimler AG.

Αυτός είναι ο 12ος κατασκευαστής που μπαίνει κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα του ομίλου VW, ο οποίος έχει επίσης στην κατοχή του μάρκες όπως η Lamborghini (η οποία επίσης υπάγεται στην Audi), η Bugatti και η Bentley.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ