net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στο 47% ανέβηκε πλέον το ποσοστό της ΚΤΜ που ανήκει στην ινδική Bajaj.

Περισσότερη… ΚΤΜ για τη Bajaj!

Αυξάνει το μερίδιο που κατέχει στην ΚΤΜ η ινδική Bajaj, μιας και απέκτησε ένα επιπλέον 6,3% από το μετοχικό κεφάλαιο της αυστριακής εταιρείας, αγγίζοντας πλέον το 47%.

 
Η Bajaj είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ΚΤΜ, με τα πρωτεία να πηγαίνουν στο συνδυασμένο κεφάλαιο των Stefan Pierer (CEO της KTM) και Rudolf Knuenz (Πρόεδρος του Δ.Σ.), το οποίο βρίσκεται στο 51%. Παρά το γεγονός ότι οι Ινδοί αποζητούν συνεχώς (και επιτυγχάνουν) να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο, όμως, ο πρόεδρος της Bajaj, Rajiv Bajaj, ξεκαθαρίζει πως η εταιρεία του δεν έχει σκοπό να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας.

Η άμεση εμπλοκή της Bajaj στα μετοχικά της αυστριακής εταιρείας ξεκίνησε το 2007, όταν η πρώτη απέκτησε το 14,5% του μετοχικού κεφαλαίου της δεύτερης. Από τότε έχουν αλλάξει πολλές ισορροπίες στο μετοχικό κεφάλαιο, αλλά και στις προθέσεις της ΚΤΜ, η οποία έχει αποκτήσει έναν ισχυρό συνέταιρο, αλλά και μια σίγουρη δίοδο στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας.

Το τελευταίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χάρη στο KTM 125 Duke, το πρώτο μοντέλο που προέκυψε από αυτή τους τη συνεργασία και το οποίο έχει αναδειχθεί σε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο, στην αγορά της Ινδίας, αλλά και την παγκόσμια. Πλέον, ένα από τα οχτώ μοντέλα της ΚΤΜ που πουλήθηκαν μέσα στο 2011 έχουν κατασκευαστεί από τη Bajaj και, σύμφωνα με τα σχέδια των δύο συνεταίρων, το ποσοστό αυτό θα φτάσει στο 50% μέχρι το 2015.

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ