net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Musashi RT HARC-Pro Honda, Yoshimura Suzuki Shell Advance και Team Kagayama & Verity οι καλύτεροι του φετινού αγώνα αντοχής στην Suzuka

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες οδήγησαν οι ομάδες στην Ιαπωνική πίστα

8ωρος Suzuka: Νίκη για την Musashi RT Honda

Η ομάδα της Honda, των Takumi Takahashi, Leon Haslam και Michael van der Mark κέρδισε τον βροχερό 8ωρο αγώνα για το 2014, με τη Yoshimura Suzuki Shell Advanced να τερματίζει 2η και την ομάδα Kagayama & Verity 3η.

 
Έπειτα από τις καταιγίδες που καθυστέρησαν την, καθορισμένη για της 11:30, εκκίνηση του θρυλικού 8ωρου αγώνα αντοχής, στις 12:35 ξεκίνησε ο 37ος αγώνας της διοργάνωσης υπό την παρουσία ψιλόβροχου και σε συνθήκες βρεγμένης πίστας.

Οι συνθήκες άλλαζαν από βρόχινες σε στεγνές πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, προκαλώντας πολλές πτώσεις και ηλεκτρικά προβλήματα στις ομάδες (με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει στην πίστα πάρα πολλές φορές).

Στο τέλος όμως των περίπου εφτά ωρών αγώνα, η ομάδα που... αναδύθηκε για άλλη μια χρονιά στο πρώτο σκαλί του βάθρου ήταν η Musashi RT HARC-Pro Honda των Takimi Takahashi, Leon Haslam και Michael van der Mark.

Στην δεύτερη θέση, με 59 δευτερόλεπτα διαφορά ήταν η Yoshimura Suzuki Shell Advance, με τους Takuya Tsuda, Josh Waters και Randy de Puniet, ενώ η ομάδα Kagayama & Verity των Noriyuki Haga, Dominque Aegerter και Yukio Kagayama επανέλαβαν την περσινή παρουσία τους στο τρίτο σκαλί.

Ακόμη μια επανάληψη της περσινής χρονιάς έζησε με την ατυχία της η ομάδα F.C.C. TSR Honda που βρισκόταν στην κορυφή με πάνω από ενάμισι λεπτό διαφορά από τους δεύτερους, και με τέσσερις ώρες οδήγησης καταγεγραμμένες στον αγώνα. Ο Ιάπωνας αγωνιζόμενος και οδηγός δοκιμών της HRC, Kosuke Akiyoshi, είχε μια άσχημη πτώση σε με από τις ταχύτερες στροφές της πίστας, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του, προκαλώντας παράλληλα σοβαρή ζημιά στη μοτοσικλέτα. Ο Akiyoshi, με μεγάλη γενναιότητα, κατάφερε να σηκώσει την μοτοσικλέτα και να επιστρέψει στα pits για επισκευή, όμως η ομάδα έχασε πολύ χρόνο και κατέληξε στην 40η θέση, με 15 γύρους διαφορά από τους πρώτους.

Ακόμη χειρότερη τύχη είχε η ομάδα του Kevin Schwantz, με τους Satoshi Tsujimoto και Nobuatsu Aoki. Ο Aoki έπεσε, έπειτα από τους πρώτους 5 γύρους του αγώνα, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στη μοτοσικλέτα, ενώ το μόνο που «κέρδισε» από αυτό, ήταν μια βόλτα στο νοσοκομείο για παρακολούθηση των τραυματισμών του... Η ομάδα αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα μετά από τον έλεγχο των εκτεταμένων ζημιών στη μοτοσικλέτα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ
1    Musashi RT HARC-Pro (Honda)   
2    Yoshimura Suzuki Shell Advance (Suzuki)  
3    Team Kagayama & Verity (Suzuki)   
4    Monster Energy Yamaha with YSP (Yamaha)   
5    Toho Racing with Moriwaki (Honda)   
6    Honda Suzuka Racing Team (Honda)   
7    Honda Team Asia (Honda)   
8    Suzuki Endurance Racing Team (Suzuki)   
9    Yamaha Racing GMT94 Michelin (Yamaha)   
10    Monster Energy Yamaha-YART (Yamaha)  
12    Team Green (Kawasaki)   
13    Bolliger Team Switzerland (Kawasaki)   
33    Honda Endurance Racing (Honda)   
40    F.C.C. TSR Honda (Honda)
  
DNF    Honda Dream RT Sakurai (Honda)   
DNF    Legend of Yoshimura Shell Advance (Suzuki)   

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ