net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα αισθητική, αλλά και ο εξαιρετικός κινητήρας του Beverly 300, είναι δύο από τα βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν.

Ο δίσκος των 300 χιλ. είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία και σε συνδυασμό με τη νέα τρόμπα, προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και αίσθηση στο φρένο.

Κάτω από τη σέλα θα χωρέσει ένα full face κράνος ή δύο jet.

Το νέο Beverly δανείζεται χαρακτηριστικά προηγούμενων μοντέλων και εκδόσεων, με σκοπό να τα εκσυγχρονίσει και, με την πρώτη ματιά, καταλαβαίνεις ότι το έχει πετύχει.

Η επανασχεδιασμένη σέλα είναι ιδιαίτερα άνετη, τόσο για τον αναβάτη όσο και για το συνεπιβάτη.

Με το κουμπί Mode, η ψηφιακή οθόνη προβάλλει ενδείξεις για ολικό και μερικό χιλιομετρητή, θερμοκρασία, ώρα και τάση μπαταρίας.

Η τάπα του ρεζερβουάρ είναι αεροπορικού τύπου, αλλά χωρίς μεντεσέ.

Εξίσου διακριτικά είναι και τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη όταν είναι κλειστά, με αποτέλεσμα να φαίνονται ελάχιστα και να μην χαλάνε την αισθητική.

Η συμπεριφορά του Beverly δεν διαφοροποιείται από αυτή που γνωρίζουμε από προηγούμενα μοντέλα, είναι όμως βελτιωμένη στα σημεία.

Piaggio Beverly 300

Έχει αποδειχθεί κυρίαρχο στις πωλήσεις και όχι τυχαία. Πρόκειται για το Beverly 300 των 22 ίππων, που με το απαράμιλλο στιλ, και τον πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα, κερδίζει το στοίχημα!

 
Στη χώρα μας, η πολιτική έχει κατακλυστεί από τζάκια που μεσουρανούν εδώ και δεκαετίες στην εξουσία και, όπως φαίνεται, τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής δεν είναι και τα καλύτερα. Στην ελληνική πραγματικότητα, όμως, υπάρχει και μια άλλη ισχυρή οικογένεια, η οποία εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην κορυφή των scooter και τα οφέλη για όσους την έχουν ψηφίσει είναι τεράστια. Το όνομά της είναι Beverly.

Και το νέο Beverly 300 είναι ο πιο πρόσφατος γόνος της εν λόγω οικογένειας. Το ιταλικό scooter είχε την τύχη να γεννηθεί με ένα όνομα που θα του εξασφάλιζε (και όντως έτσι έγινε) τον τίτλο του best seller στην κατηγορία του. Ωστόσο, ο δρόμος που ακολουθεί, δεν είναι αυτός της εξαργύρωσης της φήμης που του προσφέρει το όνομά του, αλλά αυτός της σκληρής δουλειάς. Άλλωστε, στους ανταγωνιστικούς καιρούς που ζούμε, μόνο αυτή θα του εξασφάλιζε την επιτυχία. Το νέο Beverly 300, λοιπόν, εκμεταλλεύεται στο έπακρο όχι μόνο το όνομα, αλλά και τα στοιχεία εκείνα που έφεραν τους προγόνους του στην κορυφή. Παράλληλα, φέρνει και νέα χαρακτηριστικά σε αυτό που χρόνια από τώρα θα γνωρίζουμε ως το «συλλογικό DNA της οικογένειας των Beverly». Με λίγα λόγια, οι σχεδιαστές του νέου scooter δεν ξεκίνησαν από λευκό χαρτί -κράτησαν τα καλύτερα στοιχεία των μοντέλων και εκδόσεων των τελευταίων ετών: τον κινητήρα των 278 κ.εκ., το στιβαρό πλαίσιο, την εργονομία και την άνεση που προσφέρει. Και κάποια από αυτά τα ενίσχυσαν, έτσι ώστε να αποτελέσουν νέα σημεία αναφοράς: τα φρένα, τους χώρους, τη συμπεριφορά, τη φινετσάτη και φρέσκια αισθητική. Αποτέλεσμα αυτών είναι το νέο Beverly 300, ένα scooter ενισχυμένο στα σημεία, ικανό να γίνει best seller και να κυβερνήσει τα scooter όχι μόνο λόγω του ονόματός του, αλλά και των νέων χαρακτηριστικών που το κάνουν ακόμη καλύτερο.

Αισθητική:Ανασχηματισμός εδώ και τώρα
Το νέο Beverly μοιάζει να έχει δανειστεί χαρακτηριστικά στοιχεία προηγούμενων μοντέλων και εκδόσεων, με σκοπό να τα εκσυγχρονίσει και, με την πρώτη κιόλας ματιά, καταλαβαίνεις ότι το έχει πετύχει. Ξεκινώντας από τη μάσκα, αντικρίζεις τις χαρακτηριστικές γραμμές ενός Beverly και το μεγάλο προβολέα στο τιμόνι, με τις διαφορές όμως να είναι έντονες. Οι γραμμές της μάσκας και τα πλαϊνά LED είναι πιο αιχμηρά σε σχέση με το παρελθόν, ενώ ο προβολέας πιο τετραγωνισμένος. Εξίσου επιθετική είναι και η σχεδίαση της ποδιάς, στην κορυφή της οποίας ξεχωρίζει η διχρωμία στα πλαστικά. Επιπλέον, στο κεντρικό τούνελ βρίσκεται η τάπα της βενζίνης, η οποία είναι πλέον αεροπορικού τύπου. Στην ουρά, η εξέλιξη των αισθητικών στοιχείων των προηγούμενων Beverly συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, χάρη στις γωνίες των πλαστικών, αλλά και το νέο φωτιστικό (επίσης LED) σώμα. Νέα στοιχεία στην αισθητική του Beverly αποτελούν οι εντυπωσιακές ζάντες, αλλά και ο ανανεωμένος πίνακας οργάνων.

Κινητήρας : Επιτυχημένη θητεία
Το μοτέρ των 278 κ.εκ. αποτελεί το μοναδικό σημείο του νέου Beverly που δεν πειράχτηκε στο παραμικρό. Οι Ιταλοί σωστά έκριναν ότι η έκδοση των 300 κ.εκ. δεν έχρηζε βελτιώσεων σε αυτόν τον τομέα (αυτή των 125 κ.εκ. είναι άλλη ιστορία) και το κινητήριο σύνολο με το όνομα Quasar κάνει και εδώ τα μαγικά του. Γραμμικό σε ολόκληρο το φάσμα λειτουργίας του, γεγονός που σημαίνει ότι θα ικανοποιήσει με το παραπάνω και στις χαμηλές σ.α.λ. -σημείο που ο κινητήρας των 250 κ.εκ. δεν διέπρεπε- το μοτέρ είναι το πρώτο που δίνει τον τόνο στο χαρακτήρα του νέου Beverly. Η αυξημένη ροπή του (σε σύγκριση πάντα με τον Quasar των 244 κ.εκ.) το κάνει πιο σπιρτόζικο, ειδικά στις εκκινήσεις, ενώ η ζωντάνια δεν πρόκειται να λείψει από το Beverly, μέχρι αυτό να φτάσει κοντά στην τελική του.

Χώροι / Άνεση: Θα σε… βολέψει
Μετά τη συγκεκριμένη ανανέωση, το Beverly συγκαταλέγεται πλέον στην υποκατηγορία των scooter 300 κ.εκ. που μπορούν να φιλοξενήσουν ένα full face ή δύο jet κράνη κάτω από τη σέλα τους. Ο χώρος κάτω από αυτή είναι μεγαλύτερος, ενώ η βοήθεια από τους… περιφερειακούς χώρους παραμένει σημαντική. Στο ντουλαπάκι της ποδιάς θα χωρέσουν αρκετά μικροπράγματα, ενώ ο αναδιπλούμενος γάντζος θα αναλάβει να μεταφέρει μια τσάντα. Τέλος, η σχάρα παραμένει χρήσιμη, καθώς μπορεί να αυξήσει τις μεταφορικές δυνατότητες του scooter. Ανανεωμένη και καλύτερη εμφανίζεται και η σέλα του νέου Beverly. Το νέο αφρώδες υλικό της και ο επανασχεδιασμός της έχουν αυξήσει, έστω διακριτικά, τα επίπεδα της άνεσης. Παράπονο δεν θα ακουστεί ούτε από το συνεπιβάτη, στον οποίο αναλογεί ένα μεγάλο μέρος αυτής. Το μοναδικό παράπονο θα έρθει στις μεγάλες ταχύτητες, όταν η μηδαμινή προστασία από τον αέρα θα ενοχλήσει αναβάτη και συνεπιβάτη.

Αναρτήσεις: Σεμνά και ταπεινά
Μπορεί το σύστημα των αναρτήσεων του νέου Beverly να σχεδιάστηκε από την αρχή, ωστόσο, η λειτουργία του και η γενικότερη φιλοσοφία που το χαρακτηρίζει, είναι ίδια. Μπροστά συναντάμε πιρούνι 35 χιλ. και πίσω διπλά αμορτισέρ με δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης. Η αίσθηση που θα δώσουν στον αναβάτη, αν αυτός έχει οδηγήσει ένα από τα προηγούμενα Beverly, είναι λίγο πιο στιβαρή, στοιχείο θετικό για τις πιο sport διαθέσεις του μοντέλου. Και στον τομέα της αίσθησης, οι αναρτήσεις ικανοποιούν, ενώ το μόνο παράπονο θα έρθει σε πραγματικά κακό οδόστρωμα, όπου ο αναβάτης θα νιώσει κάποια χτυπήματα στη μέση του.

Φρένα: Φρένο στην αβεβαιότητα
Εκτός από τη βελτιωμένη απόδοση στον τομέα των φρένων, το Beverly μπορεί να περηφανεύεται και για ένα ρεκόρ: το μεγαλύτερο δίσκο στην κατηγορία του, με διάμετρο 300 χιλ. Φυσικά, ο νέος δίσκος δεν βρίσκεται εκεί μόνο για να κάνει εντύπωση με το μέγεθός του. Σε συνδυασμό με την επίσης νέα τρόμπα των 12 χιλ., τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός φρένου, η δύναμη και η αίσθηση, έχουν δεχθεί μια μικρή, πλην σημαντική, βελτίωση. Μετά και από τις συγκεκριμένες βελτιώσεις, η διαδικασία φρεναρίσματος του Beverly μοιάζει με ένα σύντομο, αλλά ιδιαίτερα δουλεμένο τραγούδι. Πατώντας, για παράδειγμα, τη μανέτα του πίσω φρένου, μπαίνει η εισαγωγή του τραγουδιού, η κενή σχεδόν διαδρομή της μανέτας που χαρακτηρίζει όλα τα Beverly. Σταδιακά, ξεκινά η κιθάρα, με τρόπο γραμμικό, χωρίς να τρομάζει με την έντασή της. Καθώς το τραγούδι ολοκληρώνεται, η αίσθηση που σου δίνει, σε βάζει απόλυτα στο ρυθμό. Το τέλος του θα έρθει εντελώς φυσιολογικά, χωρίς να σου αφήσει παράπονο για τη συντομία και την ένταση της φωνής.

Οδηγώντας: Δικαιολογεί τον τίτλο του
Η αίσθηση που αποκομίζεις πάνω στη σέλα του νέου Beverly είναι γνώριμη και παράλληλα τόσο νέα που μπορεί να σε μπερδέψει, αν έχεις οδηγήσει και στο παρελθόν Beverly. Η όρασή σου είναι αυτή που θα σε μπερδέψει πρώτη, αφού βλέπεις ότι είσαι πάνω σε ένα διαφορετικό scooter, αν και όλα στη συμπεριφορά του μοιάζουν γνώριμα. Γνώριμα, αλλά όχι απόλυτα ίδια. Μπορεί ο κινητήρας να μην επιφυλάσσει καμιά έκπληξη, αν τον γνωρίζεις, ωστόσο, η εν γένει συμπεριφορά του scooter είναι σαφώς βελτιωμένη. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα γνωστά. Με το άνοιγμα του γκαζιού, το Beverly θα εκκινήσει δυναμικά, χωρίς όμως να τρομάξει τον αναβάτη του. Ήδη από το χαμηλό φάσμα στροφών, η λειτουργία του είναι γεμάτη και οι καλές εντυπώσεις θα συνεχιστούν όσο τα χιλιόμετρα στο κοντέρ ανεβαίνουν, καθώς η ισχύς έρχεται άφθονη και με γλυκό τρόπο. Μέσα στην πόλη, το Beverly θα τα καταφέρει μια χαρά. Η αίσθηση που προσφέρει στον αναβάτη είναι αέρινη και παράλληλα στιβαρή. Ο όγκος του, από την άλλη, βρίσκεται στα πρότυπα της κατηγορίας και το ιταλικό scooter θα βρει κάποια εμπόδια στο δρόμο του. Έξω από την πόλη, το Beverly θα παραμείνει σταθερό, ακόμη και κοντά στην τελική του. Τα 135 χλμ./ώρα που θα αποτελέσουν την τελική ένδειξη στο κοντέρ του, είναι ικανοποιητικά για μικρά ταξιδάκια, αλλά η έλλειψη ζελατίνας θα κουράσει τον αναβάτη.

Συμπέρασμα: Δαγκωτό
Το ανανεωμένο Beverly αποτελεί πλέον το νέο βασιλιά των scooter, κάτι που συνέβη από την πρώτη σχεδόν στιγμή που το ιταλικό scooter ήρθε στην ελληνική αγορά. Το όνομά του και η επιτυχία κάθε Beverly που ήρθε πριν από αυτό, το βοήθησαν στην επιτυχημένη από την πρώτη στιγμή πορεία του, αν και το νέο 300άρι δεν βασίστηκε μόνο σε αυτά. Οι αλλαγές στις οποίες υποβλήθηκε το ιταλικό best seller, το βελτίωσαν σε βασικούς τομείς, όπως των χώρων, της συμπεριφοράς και των φρένων. Επιπλέον, η νέα του αισθητική είναι όχι μόνο φρέσκια και σύγχρονη, αλλά και έτοιμη να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές των scooter.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ