net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Husqvarna παρουσίασε ένα νέο concept στη Νέα Υόρκη, το Baja.

Ο κινητήρας προέρχεται πιθανότατα από το BMW G 650 GS και είναι μονοκύλινδρος και ψεκαστός.

Η αισθητική του είναι ρετρό με σύγχρονα στοιχεία και θυμίζει αυτή του Moab Concept.

Τα ελαστικά είναι χωμάτινα και ο μπροστινός τροχός μεγάλος, ενισχύοντας τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του Baja.

Νέο Husqvarna Baja Concept

Ένα ακόμη νέο concept παρουσίασε η δραστήρια τους τελευταίους μήνες Husqvarna, στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το Baja, που είναι βασισμένο στο επίσης νέο Moab Concept.

 
Το Baja είναι on-off με εκτός δρόμου δυνατότητες και σχεδόν ρετρό αισθητική. Η τελευταία διαθέτει πολλά στοιχεία επηρεασμένα από το Moab Concept, ωστόσο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους φίλους των ρετρό μοντέλων της Husqvarna. Όπως και το Moab, διαθέτει μονοκύλινδρο και υγρόψυκτο κινητήρα 650 κ.εκ. (πιθανότατα αυτόν του BMW G 650 GS), σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού, κιβώτιο πέντε σχέσεων, περιμετρικό πλαίσιο και φρένα της Brembo, αλλά και μεγάλο μπροστινό τροχό 19” και χωμάτινα ελαστικά, προκειμένου να ενισχυθεί ο εκτός δρόμου χαρακτήρας του.

Τα δύο… συγγενή concept μοιάζουν έτοιμα για τη μαζική παραγωγή, η οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί στο μέλλον. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα δύο αυτά μοντέλα να αποτελέσουν τις διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας μοτοσικλέτας.

Θυμίζουμε πως, για το 2012, η Husqvarna έχει ήδη εμπλουτίσει τη γκάμα της με τις δύο εκδόσεις του Nuda, ενώ σύντομα θα δούμε στην παραγωγή και το Husqvarna Strada. Στην περίπτωση που η εταιρεία εκμεταλλευτεί και τα παραπάνω concept, η γκάμα της θα ενδυναμωθεί αρκετά στη μεσαία κατηγορία.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ