net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Matt Levatich, δεν αποκλείεται να δούμε ένα μοντέλο φθηνότερο από το Sportster στη γκάμα της Harley-Davidson.

Harley-Davidson: Ετοιμάζει πιο προσιτά μοντέλα;

Μπορεί η Harley-Davidson να έχει σημειώσει αύξηση πωλήσεων, ωστόσο, η Αμερικανική εταιρεία δεν εφησυχάζει και μοιάζει διατεθειμένη να προσφέρει πιο προσιτά μοντέλα.

 
Ο CEO της Harley-Davidson, Matt Levatich, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να προσφέρει μοτοσικλέτες περισσότερο προσιτές στον οικονομικό και πρακτικό τομέα. Όσον αφορά στο δεύτερο, δεν εννοεί ότι θα δούμε σύντομα ένα καθημερινό commuter με τον αετό στο ντεπόζιτο, αλλά ότι ενδέχεται να κατασκευαστούν πιο εύκολα και φιλικά μοντέλα για μεγαλύτερη γκάμα αναβατών (όπως οι γυναίκες, τις οποίες έχει ξαναπλησιάσει με καμπάνιες στο παρελθόν).

Φαίνεται, λοιπόν, πως η αύξηση των πωλήσεων ήταν μεν θετική, αλλά οι Αμερικανοί επιθυμούν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της παγκόσμιας αγοραστικής πίτας, κομμάτι μεγαλύτερο από αυτό που μπορούν να τους προσφέρουν τα entry level (για τα δεδομένα της εταιρείας) Sportster και ένας τρόπος να το πετύχουν αυτό είναι μοντέλα που θα είναι φθηνότερα και ευκολότερα για μια μεγαλύτερη μερίδα του αγοραστικού κοινού.

Φυσικά, ο Matt Levatich δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες μετά τη δήλωσή του αυτή, ξεκαθάρισε, όμως, ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, η εταιρεία δε σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή σε άλλες χώρες. Αυτή τη στιγμή, όλα τα μοντέλα της Harley-Davidson (εκτός από αυτά που προορίζονται για τις αγορές της Βραζιλίας και της Ινδίας, λόγω υψηλών δασμών) κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, αλλά ο Levatich ανέφερε ότι αν ποτέ η εταιρεία ξεκινήσει να κατασκευάζει μια μοτοσικλέτα που προορίζεται για τις αναπτυσσόμενες αγορές (εννοεί αυτές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής), θα εξετάσει το πού θα το κατασκευάσει. Προς το παρόν, όμως, η παραγωγή δεν πρόκειται να εξαπλωθεί έξω από τις ΗΠΑ.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ