net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το επίσημο βίντεο της CRP που παρουσιάζει την εξέλιξη της ηλεκτροκίνητης Energica.

Η εντυπωσιακή Energica που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό στο Μιλάνο.

Energica: Ηλεκτρικό superbike 134 ίππων!

H Ιταλική CRP παρουσίασε στην έκθεση του Μιλάνου μια εντυπωσιακή ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα, όπως ακριβώς μας είχε υποσχεθεί. Ονομάζεται Energica και αποδίδει 134 ίππους.

 
Πρόκειται για τη νέα Superbike η οποία ανακοινώθηκε λίγο πριν την έκθεση EICMA, παρουσιάστηκε εκεί, και τώρα είναι έτοιμη για να βγει στην παραγωγή. Το σημαντικό όμως είναι πως μπορεί να πρόκειται για μια σχεδόν άγνωστη φίρμα, όμως η CRP που δημιουργήθηκε το 2006, συμμετέχει σε αγώνες του είδους με ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες, με το μοντέλο Energica να φέρει πολλά στοιχεία ατόφια, από την αγωνιστική έκδοση. Για την ακρίβεια, θα είναι η replica της αγωνιστικής που απλά θα έχει έκδοση δρόμου!

Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα είναι της τάξης των 100 kW ή αλλιώς 134 ίππων, και η ροπή φτάνει τα 16 Kgm. Αντίστοιχα και οι επιδόσεις είναι εξίσου εντυπωσιακές για μοτοσικλέτα του είδους, αφού η εταιρεία ανακοινώνει τελική ταχύτητα στα 220 χ.α.ω. και αυτονομία στα 150 χιλιόμετρα.

Τέλος, η CRP αναφέρει ότι η μοτοσικλέτα είναι στο τελικό στάδιο εξέλιξης, ενώ το σύστημα πέδησης φέρει την υπογραφή της Brembo με δίσκους 310-220 χιλ. εμπρός/πίσω αντίστοιχα, και ανάρτηση από τις Matris, Marzocchi και Ohlins ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού! Η πρώτη εκτίμηση για την τιμή της είναι τα 20.400 δολάρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρος ο φωτισμός της μοτοσικλέτας είναι τεχνολογίας LED.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ