net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

MV Agusta F3: σύννεφα στον ορίζοντα

Από ότι φαίνεται, τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως θα ήθελαν οι υπεύθυνοι της MV Agusta για την πανέμορφη F3. Η τρικύλινδρη μοτοσικλέτα των Ιταλών βρίσκεται στα στόματα όλων, τα τελευταία 2 χρόνια, από όταν δηλαδή η μαμά εταιρεία άρχισε τα παιχνίδια με τη δημοσιότητα.

 
Στην αρχή ήταν οι φήμες. «Μία μοτοσικλέτα που θα αλλάξει το τοπίο στα 600 Supersport. Τρεις κύλινδροι, κορυφαία περιφερειακά, αλλά πολύ οικονομική τιμή απόκτησης, κοντά στα 9.000 ευρώ!» Χμ, καλό ακουγόταν.

Τα πρώτα σύννεφα πάντως είχαν ήδη σχηματιστεί στο μυαλό μας, αφού σαν εταιρεία η MV Agusta ενώ πάλευε να δείξει σε όλους το πόσο ακμαία ήταν, στην πραγματικότητα έδειχνε ιδιαίτερα προβληματική. Πενιχρές πωλήσεις των ακριβών μοτοσικλετών της εταιρείας, δημοσιογραφικό site σε αχρηστία, σχεδόν ανύπαρκτες δημόσιες σχέσεις. Το δεύτερο σημείο που άρχισε να βάζει ιδέες στους δημοσιογράφους, ήταν το περίεργο γεγονός της πρόωρης παρουσίασης του μισοτελειωμένου F3 στην EICMA του 2010, όταν η MV Agusta το έδινε για μοντέλο του 2012! Αυτό είναι ασυνήθιστο, καθώς οι μοτοσικλέτες που παρουσιάζονται στην EICMA, αν δεν πρόκειται για πρωτότυπα μοντέλα, βγαίνουν αμέσως μετά στην παραγωγή. Προφανώς η MV Agusta ήθελε να προκαλέσει θόρυβο γύρω από το F3, ώστε να «μαλακώσει» τους πιστωτές της, και να επιταχύνει τη διαδικασία παραγωγής της νέας της μοτοσικλέτας. Όμως από ότι φαίνεται, οι επενδυτές δεν πείστηκαν, κι έτσι οι προβλέψεις για το μέλλον της F3 έχουν αρχίσει να δείχνουν ιδιαιτέρως δυσοίωνες.

Έτσι, η MV Agusta ξέχασε τις πρώτες της δηλώσεις για τη χαμηλή τιμή του F3, και καθώς δεν μπορεί να πετύχει συμφέρουσες τιμές για τα περιφερειακά της μοτοσικλέτας, αποφάσισε να προχωρήσει όπως-όπως στην παραγωγή της πανάκριβης special έκδοσης F3 Series Oro, της χρυσής σειράς δηλαδή –που θα κοστίζει περισσότερα από τα… διπλά από όσο θα κόστιζε η F3!

Θα καταφέρει τελικά η MV Agusta να επιβιώσει μετά το θάνατο του Κλαούνιτιο Καστιλιόνι; Θα δούμε την «απλή» F3 να βγαίνει σε μαζική παραγωγή το 2012; Κανείς δεν το γνωρίζει.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ