net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το RC30 του Fogarty στο σφυρί

Ο διάσημος οίκος δημοπρασιών Bonhams, έχει στη διάθεσή του μία σπάνια μοτοσικλέτα την οποία και σκοπεύει να βγάλει σε πλειστηριασμό. Πρόκειται για την Honda RC30 με την οποία ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής στα superbike, Carl Fogarty κατάφερε να κερδίσει το θρυλικό αγώνα Isle of Man εις διπλούν!

 
Οι περισσότεροι από εμάς τον γνωρίσαμε κατά την κυριαρχία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Πριν από αυτό, όμως, ο Βρετανός αναβάτης, έπαιρνε μέρος και σε άλλε μορφές αγώνα με την πιο σημαντική από πλευράς κύρους να είναι η συμμετοχή του στο Isle of Man.
Σε αυτό τον αγώνα λοιπόν και με την εικονιζόμενη Honda RC30 (κατηγορία F1) που είχε προετοιμαστεί από την ομάδα Honda Britain, ο Fogarty ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 1990, σημειώνοντας την πρώτη του μεγάλη νίκη που τον έκανε και ευρέως γνωστό. Παράλληλα στις κατατακτήριες δοκιμές ο Βρετανός ξεπέρασε σε μέση ωριαία τα 120 μίλια/ώρα (περίπου 195 χλμ./ώρα), κάτι που έκανε την RC30 μόλις την τρίτη μοτοσικλέτα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη διαδρομή. O Fogarty δεν σταμάτησε εκεί αφού, πάνω στη σέλα της RC30, κέρδισε και την κατηγορία Senior TT (λίγες ημέρες μετά), σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, που έκαναν πολλούς από τους έμπειρους οδηγούς να αποσυρθούν στη μέση του αγώνα.

Η μοτοσικλέτα με αριθμό πλαισίου 2100081, επανήλθε πλήρως στην αρχική της μορφή (μετά το ΤΤ, η μοτοσικλέτα χρησιμοποιήθηκε και σε αγώνες παγκοσμίου πρωταθλήματος SBK) το 2007, φέρει τα απαραίτητα πιστοποιητικά γνησιότητας από την Honda Britain αλλά και τον μηχανικό του κινητήρα, Tony Scott, ενώ η σέλα της φέρει την υπογραφή του ίδιου του Fogarty. Για κάθε ενδιαφερόμενο η αξία της μοτοσικλέτας έχει οριστεί στα 78.000 ευρώ…Οι υπόλοιποι από εμάς μπορούμε να βρούμε μινιατούρες της συγκεκριμένης αγωνιστικής μοτοσικλέτας, από την Universal Hobbies σε κλίμακα 1:12 και τιμή περί τα 70 ευρώ!

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ