net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στην τελική ευθεία τα ΚΤΕΟ μοτοσικλετών

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία έναρξης τεχνικού ελέγχου των ΚΤΕΟ και στις μοτοσικλέτες, καθώς ο σχετικός νόμος βρίσκεται ήδη σε ισχύ. Σε κάποιες περιφέρειες της Ελλάδας έχουν ήδη ξεκινήσει οι έλεγχοι, ενώ στις υπόλοιπες αναμένεται η αδειοδότηση των κατάλληλων ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

 
Οι έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει από τα τέλη Ιανουαρίου στην Κόρινθο, ενώ και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας οι μοτοσικλετιστές κλήθηκαν ή πρόκειται να κληθούν σύντομα. Η διαδικασία που έχει καθυστερήσει σε μεγάλο βαθμό την πανελλαδική ισχύ του μέτρου είναι η αδειοδότηση από το κράτος. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις που έχει δεχθεί η αρμόδια υπηρεσία από ιδιωτικά ΚΤΕΟ που έχουν προσαρμόσει τον εξοπλισμό τους και για τον έλεγχο δικύκλων είναι πολλές και, όπως φαίνεται, η έγκρισή τους θα καθυστερήσει.

Παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν κανονικά κάποια ΚΤΕΟ σε ολόκληρη τη χώρα, ο αριθμός τους είναι μικρός και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της κάθε Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες που έχουν προσκληθεί για τεχνικό έλεγχο είναι λίγοι, σε περιοχές που διαθέτουν ιδιωτικά ΚΤΕΟ με την απαραίτητη άδεια. Σίγά-σιγά, όμως, η διαδικασία θα ξεκινήσει να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς, αφού ανάμεσα στις πόλεις στις οποίες θα ξεκινήσει σύντομα ο έλεγχος είναι η Βέροια, η Αθήνα, η Καρδίτσα, καθώς και τα Δωδεκάνησα.

Θυμίζουμε ότι ο τεχνικός έλεγχος θα είναι υποχρεωτικός για όλα τα δίκυκλα άνω των 50 κ.εκ. (σε αυτά έως 50 κ.εκ. επικρατεί χάος, καθώς οι αρμόδιοι φορείς αδυνατούν να συνεννοηθούν για τα στοιχεία των ιδιοκτητών), από τη στιγμή που η Περιφέρεια προχωρήσει σε πρόσκληση. Οι έλεγχοι που θα γίνονται στο δίκυκλο θα αφορούν τομείς όπως ο θόρυβος, οι εκπεμπόμενοι ρύποι, τα φρένα και τα φώτα και η διαδικασία θα διαρκεί περίπου μισή ώρα. Το κόστος, τέλος, κυμαίνεται γύρω στα 30 ευρώ.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ