net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμή: Ducati Hypermotard 796

Τόσα χρόνια το Hypermotard 1100 αποτελούσε μοτοσικλέτα ορόσημο όσον αφορά στα κορυφαία δικύλινδρα super motard. Να που έφτασε η στιγμή να εμφανιστεί και ο μικρός αδελφός, το Hypermotard 796. Μικρός ή μεγάλος, ό,τι και να πούμε, το Hyper 796 μυρίζει, δουλεύει, συμπεριφέρεται και εξιτάρει, όπως κάθε μοτοσικλέτα της Ducati!

 
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε πολλές φορές. Η μοτοσικλέτα δεν είναι ένα συνονθύλευμα μετάλλων και πλαστικών. Δεν είναι ένα ξερό σύνολο από γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι οι γωνίες της ούτε οι καμπύλες της. Δεν είναι ο τύπος του κινητήρα ούτε τα κυβικά της. Όλα τα παραπάνω δεν έχουν σημασία -σίγουρα όχι από μόνα τους. Σημασία έχει η φιλοσοφία και ο χαρακτήρας των ανθρώπων που την σχεδίασαν, φιλοσοφία και χαρακτήρας, έννοιες που γίνονται ξεκάθαρα κατανοητές, αν όχι με τη μοτοσικλέτα εν στάσει, τότε σίγουρα με την κάθε βόλτα που θα ξοδέψεις πάνω στη σέλα της. Έτσι και το Hyper 796 βγάζει σε κάθε -μα σε κάθε- βόλτα αυτή ακριβώς την ώριμη αγριάδα και τη σπορ άποψη που θα περίμενες από κάθε μοτοσικλέτα Ducati που σέβεται το λογότυπο της εταιρείας.

Αισθητική / ποιότητα κατασκευής: Μικρογραφία του 1100 Αν μιλάμε για Hypermotard, μιλάμε σίγουρα για το εκπληκτικό design του μεγάλου σχεδιαστή Pierre Terblanche. Και αυτό ακριβώς το απαράμιλλα αιχμηρό πουλί που είχε πάρει τα μυαλά όλων στην πρώτη έκδοση με τα 1.100 κυβικά του, δάνεισε με απόλυτη συνέπεια και αδελφική αγάπη το ίδιο ακριβώς κοστούμι στον… «μικρό» 796. Μιλάμε για το σχέδιο που είχε ψηφιστεί ως «best of show» στην έκθεση του Μιλάνου το 2005 και έκτοτε σάρωσε αρκετά ακόμη βραβεία σχεδιασμού.

H δοκιμή περιλαμβάνεται στο τεύχος 1 του Moto Τρίτη.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ