net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμή: Kymco Downtown 300i ABS

Όταν ο Massimo Zaniboni σχεδίαζε το Downtown, είχε μεγάλα κέφια. Και μετά, η Kymco, του φόρεσε ένα δυνατό μονοκύλινδρο κινητήρα, σωστά φρένα (πλέον φοράει και ABS), πριν το διαθέσει στους ταπεινούς και γκαζιάρηδες αναβάτες για να οργώσουν τους δρόμους του κόσμου.

 
Tο αρχοντικό look του θα τραβήξει αμέσως τα βλέμματα, ενώ αν κάποιος έχει μελετήσει λίγο παραπάνω, θα ξέρει ήδη ότι αυτό το maxi-scooter διαθέτει και έναν από τους ισχυρότερους κινητήρες της κατηγορίας του. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για να αντικρίζει στα ίσα τους διόλου ευκαταφρόνητους ανταγωνιστές του. Αυτή τη φορά, στον τίτλο του προστίθενται και τα αρχικά ABS, ολοκληρώνοντας το πακέτο. Το Downtown σαφώς δεν περιορίζεται εντός πόλης και πολύ σωστά αποκαλείται και sport tourer, αφού οι δυνατότητες και οι επιδόσεις του είναι αποφασισμένες να σας ταξιδέψουν... και σύντομα θα ψάχνετε δικαιολογίες για να βγαίνετε έξω!

Η οικογενειακή ομοιότητα με το Xciting είναι εμφανής, αλλά το Downtown έχει το δικό του χαρακτήρα. Η συνύπαρξη ματ και βαμμένου πλαστικού δίνει μία πιο σπορ αίσθηση, ενώ το αιχμηρό "μούτρο" και τα καλοσχεδιασμένα φανάρια προσθέτουν επιπλέον πόντους στο πακέτο. Ο ανεμοθώρακας, πέραν του ότι έχει τοποθετηθεί στην πλέον κατάλληλη θέση και το σχήμα του ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο scooter, θα φανεί αρκετά χρήσιμος όταν θα κινείστε κοντά στα 130+ χλμ. Πίσω του, τα όργανα δεν θα απογοητεύσουν, καθώς με ένα σετ αναλογικών και ψηφιακών δεικτών, έχετε στη διάθεσή σας ενδείξεις ολικού και μερικού χιλιομετρητή, στροφόμετρου, θερμοκρασίας, καυσίμων και φυσικά, ταχύτητας.

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή στο τεύχος 26 του Moto Τρίτη.

 

KYMCO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ