net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέο «μυστηριώδες» μοντέλο Honda!

Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχέδιο, στο οποίο περισσότερο «περιγράφεται» παρά απεικονίζεται, μια μοτοσικλέτα που μοιάζει σαν ένα χαμηλωμένο ON-off ή σαν ένα ψηλό street. Διαλέξτε ποια εκδοχή προτιμάτε και ελάτε να συμμετάσχουμε στον «χορό» των εικασιών.

 
Στοιχείο πρώτο: H Honda επισήμως έχει δηλώσει, ότι θα παρουσιάσει οκτώ νέα μοντέλα στο Μιλάνο και ότι η EICMA θα αποτελέσει την σημαντικότερη έκθεση των τελευταίων χρόνων για την εταιρεία. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Στοιχείο δεύτερο: Όλοι οι κατασκευαστές έχουν δραστηριοποιηθεί έντονα στο χώρο των μεγάλων On-Off (ή Street OΝ-Off με το ON τονισμένο), εκτός από τη Honda, που συνεχίζει με το πολύ καλό, αλλά «γερασμένο» σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς, Varadero.

Στοιχείο τρίτο: Οι τάσεις στη κατηγορία των On-Off είναι πλέον δύο και είναι διαμετρικά αντίθετες. Από τη μία τα κατ ευφημισμό On-Off, που αποτελούν επί της ουσίας street μοτοσικλέτες με όρθια θέση οδήγησης και μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και από την άλλη, τα «περιπετειώδη» On-Off που υπόσχονται να σας ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά, ονειρεμένα και δυσπρόσιτα.

Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με αυτό που φαίνεται στο επίσημο σχέδιο της Honda, μας κάνει να πιστεύουμε ότι η νέα μοτοσικλέτα θα ανήκει στη κατηγορία των «εντελώς ασφαλτοποιημένων On-Off». O συγκεκριμένος όρος είναι σίγουρα αδόκιμος, αλλά πως ονομάζεται στα αλήθεια αυτή η κατηγορία; Η απάντηση βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου, που εδώ και χρόνια έχει «βαφτίσει» τα τετράτροχα που φέρουν τέτοια χαρακτηριστικά, ως «Crossover». Στην αντίστοιχη δίτροχη κατηγορία θα ανήκει λοιπόν το νέο Honda, φέροντας τροχούς 17 ιντσών, λίγο μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων από τα street και όρθια θέση οδήγησης. Σε ότι αφορά στον κινητήρα του, οι φήμες κάνουν λόγο για τον V4 του VFR 1200F κατάλληλα ρυθμισμένο για την περίσταση, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι η χωρητικότητα θα είναι 800 κ.εκ., η διάταξη V, αλλά οι κύλινδροι δύο. Τέλος, υπάρχουν και αυτοί που προβλέπουν ότι οι εκδόσεις θα είναι δύο, μια στα 1200 και μια στα 800 κ.εκ. Το συμπέρασμα είναι ότι ουδείς πραγματικά γνωρίζει και όλα αυτά αποτελούν απλώς εικασίες, βασισμένες στη λογική. Το σίγουρο είναι πως η Honda μας έβαλε όλους «στη πρίζα» να περιμένουμε εναγωνίως την έναρξη της EICMA!

Μαζί με το VFX, όπως λέγεται ότι θα είναι το όνομα του, είναι σχεδόν σίγουρη και η παρουσίαση μιας τουριστικής έκδοσης του VFR, που θα ορίζεται από το γράμμα «T», αντί του «F».

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ